URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2020, 17:49

Tot mai cald: Temperatura medie din Bihor a crescut cu 2,79 grade în ultimii 60 de ani

Tot mai cald: Temperatura medie din Bihor a crescut cu 2,79 grade în ultimii 60 de ani sursa: mindcraftstories.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele şase decenii, Bihorul s-a încălzit cu aproape trei grade Celsius. O analiză făcută de site-ul Mindcraft Stories şi care se bazează pe datele istorice ale Agenţiei Naţionale de Meteorologie arată că, între anii 1961 şi 2019, temperatura medie anuală a Bihorului a crescut cu 2,79 grade Celsius.

Judeţul este peste media naţională de creştere, de 2,4 grade Celsius, în aceeaşi perioadă.

Localităţile din ţara noastră în care temperatura a crescut cel mai mult în ultimii 60 de ani sunt Bistriţa, unde temperatura a crescut cu 3,47 grade C. La polul opus, cea mai mică creştere a temperaturii înregistrată a fost la staţia meteorologică din Bucureşti – Băneasa, unde temperatura a crescut cu 1,53 grade C în ultimii 60 de ani.

Un raport publicat de Agenţia Europeană de Mediu în decembrie 2019, care analizează impactul încălzirii globale în Europa, explică faptul că "Europa se confruntă cu provocări de mediu de o amploare şi o urgenţă fără precedent", printre ele numărându-se în special declinul biodiversităţii, modul în care se utilizează resursele şi impactul pe care îl au schimbările climatice asupra sănătăţii. 

Conform Comisiei Europene, cel mai important factor care determină schimbarea climatică şi încălzirea globală este creşterea cantităţii de gaze cu efect de seră emise de activităţile umane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Limba română este greu :)
"Temperatura medie din Bihor au crescut..." ??!! Doamna Marinescu, 4, stați jos, ne revedem în toamnă!
Postat 16 Septembrie 2020, 08:14 de napoleon
Inca un pic si se rezolva!
Un neica-nimeni care conduce Oradea de 12 ani a gasit solutia: a taiat arborii maturi si a turnat beton/asfalt. Ici, colo, s-au sadit puieti, dar nu i-a udat nimeni si s-au uscat. Anul urmator ciclul s-a reluat, alti bani aruncati. De sadit zic. Acum daca l-o alege populimea sef la judet, ce va face, va taia padurile si va asfalta/betona?
Postat 16 Septembrie 2020, 05:35 de pinonel
Nimic nou sub soare
Acum 40 de ani erau niste secete in Oradea incat era un praf pe strazi de cativa cm. Dar erau niste sisteme de irigatii pe campuri de zeci de km.
Postat 15 Septembrie 2020, 18:34 de scorilo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON