În ultimele şase decenii, Bihorul s-a încălzit cu aproape trei grade Celsius. O analiză făcută de site-ul Mindcraft Stories şi care se bazează pe datele istorice ale Agenţiei Naţionale de Meteorologie arată că, între anii 1961 şi 2019, temperatura medie anuală a Bihorului a crescut cu 2,79 grade Celsius.
Judeţul este peste media naţională de creştere, de 2,4 grade Celsius, în aceeaşi perioadă.
Localităţile din ţara noastră în care temperatura a crescut cel mai mult în ultimii 60 de ani sunt Bistriţa, unde temperatura a crescut cu 3,47 grade C. La polul opus, cea mai mică creştere a temperaturii înregistrată a fost la staţia meteorologică din Bucureşti – Băneasa, unde temperatura a crescut cu 1,53 grade C în ultimii 60 de ani.
Un raport publicat de Agenţia Europeană de Mediu în decembrie 2019, care analizează impactul încălzirii globale în Europa, explică faptul că "Europa se confruntă cu provocări de mediu de o amploare şi o urgenţă fără precedent", printre ele numărându-se în special declinul biodiversităţii, modul în care se utilizează resursele şi impactul pe care îl au schimbările climatice asupra sănătăţii.
Conform Comisiei Europene, cel mai important factor care determină schimbarea climatică şi încălzirea globală este creşterea cantităţii de gaze cu efect de seră emise de activităţile umane.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.