URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2015, 12:10

Topul şcolilor bihorene, după notele elevilor la Evaluarea Naţională. Primele trei clasate: Gojdu, Emanuel şi Betel

După ce vineri s-au afişat notele obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională, Ministerul Educaţiei a făcut public topul celor mai bune şcoli, în funcţie de notele luate de elevi.

În Bihor, şcolile de top sunt Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Liceul Teologic Baptist Emanuel şi Liceul Teologic Penticostal Betel. La Gojdu, cei 102 elevi au o medie generală de 9,23, la Emanuel cei 54 de elevi au obţinut media 8,91, iar la Betel 74 de absolvenţi au media generală 8,65. De altfel, din cei 14 elevi bihoreni care au luat 10 pe linie la Evaluarea Naţională, 8 au absolvit Colegiul Emanuil Gojdu.

Clasamentul şcolilor bune este continuat de Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu (34 de elevi, medie 8,36), Liceul Don Orione (21 de elevi, media 8,15) şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu (115 elevi, media 8,15).

Şcoala cu cei mai mulţi absolvenţi este Liceul Onisifor Ghibu, unde au absolvit clasa a VIII-a 145 de elevi, iar media obţinută de ei la Evaluarea Naţională este 7,57.

Totodată, Ministerul Educaţiei a întocmit şi topul naţional al celor 50 de şcoli cu cele mai bune medii, clasament în care o singură şcoală din Bihor a acces: Colegiul Gojdu, pe locul 31.

79,78% dintre elevii bihoreni care au susţinut examenele Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5. Procentul este mai mare decât în 2014, când promovabilitatea la acest examen a fost de 73%.

Citeşte şi "Aproape 80% dintre elevii bihoreni au promovat Evaluarea Naţională. 14 elevi au zece pe linie (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
E nașpa
Bine-ar fi dacă pruncii noștri ar avea vreme să citească o carte... Doar că n-au vreme din cauza orelor de limbă română și matematică. Fiu-meu vine acasă în clasa a V-a cu tema constând în probleme de a VIII-a, iar fiică-mea cu un listoi de zeci și zeci de cuvinte pe care trebuie să le analizeze morfo-sintactic de azi pe mâine. A înnebunit lupul... Asta nu-i școală, e chin legiferat. Se chinuie profii de mate și română să lucreze cu copiii din culegeri iar trei sferturi dintre copiii nu pricep deloc că-i peste nivelul lor. Apoi, pruncii merg la examen, primesc chestii de nivel mediu, se blochează și nu le știu face, că doar - vezi Doamne - nu poate fi chiar așa de simplu. Oricum, învățământ de doi lei... Încurajați-i pe copiii să citească, să învețe mai multe limbi străine, să deseneze și toate cele, nu doar mate, mate și iar mate. S-a mai schimbat lumea din anii 80 încoace...
Postat 29 Iunie 2015, 18:54 de Shogun
Investiti in copii
Este esential sa investim in copii, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Este adevarat sunt unele rezultate devastatoare la examene. Este o lume a vitezei, stres, agitatie, oboseala, dar nu uitati sa va axati pe educatia copiilor. Ei sunt viitorul. Ma bucur enorm sa aud ca au fost si rezultate foarte bune, Felicitari!!!! Sa nu aruncam cu pietre ci sa incurajam, citesti o carte, apoi doua si vezi lumea altfel, nu te mai pierzi in multime!
Postat 29 Iunie 2015, 16:42 de HOMESWEETEU
Praf în ochi
Praf în ochi: în țara asta se face numai română și matematică (și alea prost)... Un examen absolut irelevant; la fel și bacalaureatul (în forma lui actuală). Avem un sistem de învățământ care trebuie dinamitat rapid, alminteri ne trezim că ne facem praf copiii.
Postat 28 Iunie 2015, 14:23 de Shogun
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON