URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2014, 13:31

Tinerii cu vârste între 14 şi 25 de ani vor putea urma cursuri de arbitraj gratuite

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfiinţată recent, Asociaţia "Cavalerii fluierului" din Oradea este tot mai activă. După cursul pentru tinerii arbitri, organizat în Băile 1 Mai şi la care au participat nume grele din arbitrajul românesc, precum Alexandru Tudor, Alexandru Deaconu sau Cristian Balaj, organizaţia a anunţat de curând alte trei proiecte, în scopul dezvoltării arbitrajului bihorean şi al susţinerii tinerilor.

Astfel, marţi, la Complexul  Hotelier Perla din aceeaşi staţiune bihoreană, Băile 1 Mai, va avea loc un schimb de experienţă între Asociaţiile Judeţene de Fotbal şi Comisiile Judeţene de Arbitri din Bihor, Satu Mare şi Maramureş. Proiectul care cuprinde diferite dezbateri şi discuţii între cele trei delegaţii îi va aduce la aceeaşi masă pe şefii AJF - urilor şi CJA - urilor din cele trei judeţe, Valer Vancea şi Cornel Pantea din Bihor, Ştefan Szilaghi şi Istvan Kovacs din Satu Mare, respectiv Cristian Balaj şi Zoltan Szekely, din Maramureş. La finalul discuţiilor sunt programate şi meciuri între reprezentanţii celor trei delegaţii, pe terenurile sintetice ale complexului Perla.

Prin cel de-al doilea proiect, asociaţia doreşte să atragă tinerii cu vârste între 14 şi 25 de ani, astfel că 40 de tineri bihoreni să poată susţine cursul va fi gratuit. "Dacă vor fi mai mulţi înscrişi selecţia pentru locurile fără plată se va face în urma unei testări fizice", a declarat Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei "Cavalerii fluierului".

Pentru înscrieri la acest curs, tinerii sunt aşteptaţi în perioada 8-24 octombrie la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, din Oradea, strada 1 Decembrie, nr. 1-3.

În fine cel de-al treilea proiect din această perioadă îl reprezintă "achiziţia de echipament pentru arbitri din cadrul Comisiei Judeţene în vederea completării celui existent". Conform, iniţiatorilor, sunt vizate în special pentru a fi achiziţionate, geci de iarnă.

Costul total al celor trei proiecte este de 39.750 lei, din care 29.750 sunt fonduri nerambursabile, 10.000 lei fiind contribuţia asociaţiei. Primul proiect, cel de marţi, are un buget de 15.000 de lei, cel de-al doilea, cursul pentru tineri, de 8.000 de lei, iar al treilea, privind achiziţia de echipament, 16.750 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON