URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2020, 10:41

Tendinţă de scădere uşoară a noilor cazuri Covid în Bihor: autorităţile au anunţat 230 îmbolnăviri şi niciun deces în ultimele 24 de ore

Tendinţă de scădere uşoară a noilor cazuri Covid în Bihor: autorităţile au anunţat 230 îmbolnăviri şi niciun deces în ultimele 24 de ore (fotografie din arhivă, cu titlu ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au raportat sâmbătă dimineaţă depistarea a 230 noi infectări cu SARS-Cov-2, bilanţul total ajungând la 12.365 îmbolnăviri de la începutul crizei sanitare şi până în prezent.

Evoluţia locală a pandemiei pare să se fi domolit, după ce în ultimele zile au fost găsite mai puţin de 300 noi cazuri Covid. De asemenea, pentru a treia zi la rând, în Spitalul Municipal din Oradea nu s-a mai înregistrat niciun nou deces.

Copil de 1 an, infectat

Bihorenii recent diagnosticaţi provin din Oradea, Auşeu, Beiuş, Sântandrei, Popeşti, Tileagd, Spinuş, Biharia, Oşorhei, Derna, Marghita, Chişlaz, Balc, Nojorid, Căbeşti, Valea lui Mihai, Brusturi, Sâniob, Salonta, Tileagd, Tăuteu, Ţeţchea, Sânmartin, Copăcel, Săcădat, Girişu de Criş, Câmpani, Ineu, Batăr, Tulca, Ştei, Drăgeşti, Pomezeu, Lunca, Şimian, Cetariu, Cociuba Mare, Tămăşeu, Vaşcău, Pietroasa, Budureasa, Măgeşti, Roşiori, Sălard, Diosig, Mădăras, Borod, Gepiu, Sârbi, Paleu, Curtuişeni, Abrămuţ şi Abram.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, între persoanele detectate cu Covid în ultimele 24 de ore se află şi un copil de 1 an, precum şi 20 de cadre medico-sanitare, de la Spitalul Municipal, Spitalul Judeţean şi Spitalul Militar din Oradea.

Mai puţini internaţi

Autorităţile au anunţat sâmbătă dimineaţă acelaşi bilanţ al deceselor, 317, ca în ultimele trei zile, ceea ce arată că în ultimele 24 de ore nu a încetat din viaţă niciun pacient al Spitalului Municipal din Oradea.

În acelaşi interval de timp, numărul vindecărilor a crescut la 8.541, astfel că în judeţ sunt încă 217 persoane vindecate.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate sâmbătă dimineaţă 463 persoane (în scădere cu aproape 40 faţă de vineri), din care 58 în compartimentele ATI ale acestei unităţi şi în secţia de specialitate a spitalului privat Pelican.

Pe de altă parte, numărul cazurilor active din judeţ înregistrat sâmbătă dimineaţă este de 3.507.

Amenzi mai mici

Echipele mixte de polițiști și jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat și măsuri de sancționare pentru încălcarea legislației în vigoare.

Polițiștii și jandarmii au verificat 3.479 persoane carantinate și 2.396 persoane izolate la domiciliu şi totodată au controlat respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în 111 societăți comerciale și 116 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 259 sancțiuni contravenționale, din care 148 cu avertisment scris și 111 cu amenzi în valoare de 69.750 lei, nivel sub cele din zilele precedente.

În misiuni au fost implicați 228 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 38 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 12 în patrule mixte, aplicând 16 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 5 cu amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în cele două localități carantinate, Câmpani și Fînațe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON