URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Septembrie 2014, 12:00

Târgul Pălincarilor, în acest weekend, în Parcul Bălcescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul folcloric Târgul Pălincarilor - cum este prezentat de către unul din cei doi co-organizatori, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor - va avea loc anul acesta în perioada 26-28 septembrie, adică în acest sfârşit de săptămână, de vineri până duminică, inclusiv, locul de desfăşurare fiind cel tradiţional - Parcul Nicolae Bălcescu.

Vineri, în prima zi, programul începe la ora 16, cu un spectacol al micilor artişti de la Palatul Copiilor, urmând să continue cu un spectacol folcloric susţinut de ansambluri din Oradea, Tulca, Tileagd, Beiuş şi Budoi, între care Nuntaşii Bihorului, precum şi de soliştii Gabriela Sabău, Andrada Crăciun, Anca Pavel, Violeta Gherman, Andreea Codrean, Maria-Alexandra Secan, Paula Lezeu, Mădălina Ilea, Adriana Ştiube, Vlad Ştef, Ionela Jurjuţ şi Nicoleta Voica.

În cea de-a doua zi a Târgului Pălincarilor, sâmbătă, 27 septembrie, programul va începe mai devreme, la ora 15.00, cu un spectacol al grupului Meda Music, după care pe scenă vor mai urca alte ansambluri folclorice, din Tilecuş, Şuncuiuş, Remetea, Măgeşti şi Vadu Crişului, precum şi soliştii Alexandra Paina, Andrada Tulvan, Ioana Urs, Monica Blaga, Andreea Puşcaş, Andrada Oros, Romina Nemeş, Lavinia Chifor, Simona Cap şi Nicoleta Cuciula.

În ultima zi a Târgului, duminică, programul va începe tot la ora 15, cu un spectacol al grupului Vivere, urmat de altele patru, ale ansamblurilor folclorice Bihorul, Crişana, Auşana şi Nuntaşii Bihorului.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi să participe, la fel ca şi până acum, 12 producători de pălincă din Bihor, dar şi producători de artizanat popular, de panificaţie şi de dulciuri. Nu vor lipsi, bineînţeles, chiar dacă este Târgul Pălincarilor, mititeii şi berea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Auleu...
Iar apare hipopotamul de la Pericei!Cere 80 ron pe tuica,zice ca a dat mina cu Sarles englezu..!Explicabil de ce pute a peste stricat..auleu rau mai pute porcul de Pericei!!!!!!!!
Postat 25 Septembrie 2014, 07:31 de Nea taticu
At
Aceste mai sus amintiți sunt încasatori ?????????
Postat 23 Septembrie 2014, 10:35 de Ww
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON