URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Printre miturile perpetuate la nesfârşit despre poporul nostru drag şi nepereche, cel al îndemânării şi priceperii la treburile practice este în Top 3. Suntem harnici ca nimeni alţii, ne pricepem la orice şi găsim soluţii geniale de evitare a soluţiilor din manuale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Cu mai mult de un deceniu în urmă, stabileam cu redacţia BIHOREANULUI apariţia în cadrul săptămânalului a unei rubrici intitulate sugestiv "Avocatul bihoreanului". De atunci şi până astăzi, aproape în fiecare săptămână, la început doar în ziar, iar odată cu dezvoltarea segmentului online şi în mediul virtual, am scris despre subiecte din mediul juridic despre care am apreciat că sunt de interes pentru publicul larg.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").
21 Februarie 2021, 16:45

Tare-n clonţ: În loc să repare site-ul Primăriei Beiuş, se ia la harţă cu contribuabilii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Responsabilul cu comunicarea în Primăria Beiuş, referentul superior Kovacs Zoltan (foto) are o problemă cu cei care îndrăznesc să-i reproşeze că stă mai mult pe reţelele de socializare în loc să se ocupe de site-ul instituţiei, ajuns un soi de bazar, cu documente publicate când şi când şi care pe unde.

În loc să plece capul, mai ales că i se cerea doar să-şi vadă de treabă, Kovacs s-a pus pe scandal, şi nu oricum, ci într-un limbaj de-a dreptul suburban. Omul s-a declarat nedumerit "de ce trebuie un site la unii care ştiu toate mai bine decât cei ce lucrează în interiorul clădirii", reproşându-le internauţilor de pe Facebook că "o freacă" făcând "agenda altora şi trăgând concluzii idioate".

"O să susţin zilele deschise ale primăriei, şi să vă dăm posibilitatea să luaţi problema în dinţi, şi să rezolvaţi problemele urbei, că sunteţi tari în clonţ", a promis comunicatorul oficial al municipiului Beiuş.

La ce stresat pare, Bihorel îi recomandă primarului Gabriel Popa să-l trimită la un medic sau într-un concediu prelungit. Poate, când va reveni, va fi şi el mai puţin tare-n clonţ cu cei care-i plătesc salariul...

 


UPDATE: Drept la replică

După apariţia acestui text, Kovacs Zoltan a contactat redacţia pentru un drept la replică, în care a recunoscut că a folosit expresii nepotrivite pe Facebook, dar a făcut câteva precizări și cu privire la activitatea sa la site-ul primăriei.

Găsiţi mai jos punctul său de vedere integral:

Referitor la articolul apărut în ediţia print din data de 15.02.2021, precum şi on-line, cu data de 21.02.2021, în care este vizată persoana mea,  în virtutea dreptului la replică, ţin să fac următoarele precizări:

- Consider regratabil uzul unor expresii nepotrivite, în postarea menţionată, cu precizarea că folosirea lor s-a făcut într-un context tensionat, ca răspuns la provocări şi dezinformări succesive. Cu certitudine nu se va instala un climat  colaborare între cetăţeni şi autorităţi, prin preluarea subiectivă şi tendenţioasă  în presa scrisă şi online, a unor discordii din social-media, asumate din partea mea - pe contul personal -şi nu oficial al instituţiei, şi adresate unui cont de facebook  (troll), care nu -şi declină identitatea,  şi care pretinde "că reprezintă interesele cetăţenilor", în măsura în care , o reclamaţie sau petiţie nesemnată şi neasumată, legal nu se ia în considerare.

- Atribuţiile personalului angajat se regăsesc în ROF, disponibil la https://www.primariabeius.ro/pagina/regulament-de-organizare-si-func-539-ionare. Sarcinile de serviciu nu sunt subiect de dezbatere publică, pe de o parte sunt guvernate de dispoziţiile Codului Adminisrativ, iar personalul angajat răspunde legal de executarea lor în mod direct. Compartimentul Informatică şi Media are ca sarcină folosirea inclusiv a platformelor de social-media pentru a disemina informaţii, precum şi de a urmări apariţiile ce vizează  municipiul şi instituţia în spaţiul public, presa scrisă şi online.

- Referitor la site-ul instituţiei, (considerat în mod denigrator infect) pot să precizez că interfaţa de administrare permite doar încărcarea de conţinut sau ştergerea acestora. Nu sunt posibile intervenţii, modificări în structura sau designul acesteia. Deoarece platforma este depăşită tehnic, de mai mulţi ani s-a solicitat bugetarea sumei necesare pentru achiziţia unei platforme noi. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, probabil şi din cauza unori costuri relativ ridicate de realizare , implementare şi mentenanţă/hosting ale unui site nou, care să prezinte şi elemente sporite de securitate informatică. Este extrem de păgubos faptul că, se face confuzie între web-design, web-building,  programare şi , doar administrarea conţinutului unei pagini de web. Actuala conducere face demersuri pentru achiziţia urgentă a serviciilor necesare, pentru a putea oferi în  cel mai scurt timp,  un conţinut de calitate pe site-ul primăriei Beiuş.

- În ultimul rând, chiar dacă articolul îşi revendică un stil "pamfletar", este injust să se facă referire la starea de sănătate sau de boală a unei persoane (ceea ce ar reclama concedii "medicale"), în necunoştinţă de cauză, fără a solicita un punct de vedere al persoanei vizate. Existenţa sau nu, a unei afecţiuni sau boli, nu poate reprezenta motiv de stigmatizare sau pur şi simplu de discuţie, mai ales că referirea se face prin intermediul presei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Domnule Kovacs Zoltan
Este caldut scaunul? Nu mai fi tare in clont ca daca iti iau site-ul la puricat, ajung la concluzia ca cinci studenti in anul doi pot face un proiect mai atractiv intr-un semestru decat cate ai facut dumneata de cand esti "webmaster". Du-te nene si lasa-ne daca nu esti capabil sa rezolvi o problema de Flash Player. Plateste licenta la Adobe si ai rezolvat problema. Tot eu trebuie sa te invat?
Postat 22 Februarie 2021, 12:49 de franciscb
Lui Zoli i s-a promis susținere pe partea de comunicații în zona folclorică !?!
El însă nu știe că ofițerul lui "de legătură" mai are un pic și îl lasă "lupilor" ... să-l poată sfâșia pe românește !?! Așa că, mai e un pic și o să-i dispară rânjetul de sub mustață !?!
Postat 21 Februarie 2021, 19:57 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0503 RON
  • 1 EUR = 4.8784 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON