URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2021, 16:45

Tare-n clonţ: În loc să repare site-ul Primăriei Beiuş, se ia la harţă cu contribuabilii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Responsabilul cu comunicarea în Primăria Beiuş, referentul superior Kovacs Zoltan (foto) are o problemă cu cei care îndrăznesc să-i reproşeze că stă mai mult pe reţelele de socializare în loc să se ocupe de site-ul instituţiei, ajuns un soi de bazar, cu documente publicate când şi când şi care pe unde.

În loc să plece capul, mai ales că i se cerea doar să-şi vadă de treabă, Kovacs s-a pus pe scandal, şi nu oricum, ci într-un limbaj de-a dreptul suburban. Omul s-a declarat nedumerit "de ce trebuie un site la unii care ştiu toate mai bine decât cei ce lucrează în interiorul clădirii", reproşându-le internauţilor de pe Facebook că "o freacă" făcând "agenda altora şi trăgând concluzii idioate".

"O să susţin zilele deschise ale primăriei, şi să vă dăm posibilitatea să luaţi problema în dinţi, şi să rezolvaţi problemele urbei, că sunteţi tari în clonţ", a promis comunicatorul oficial al municipiului Beiuş.

La ce stresat pare, Bihorel îi recomandă primarului Gabriel Popa să-l trimită la un medic sau într-un concediu prelungit. Poate, când va reveni, va fi şi el mai puţin tare-n clonţ cu cei care-i plătesc salariul...

 


UPDATE: Drept la replică

După apariţia acestui text, Kovacs Zoltan a contactat redacţia pentru un drept la replică, în care a recunoscut că a folosit expresii nepotrivite pe Facebook, dar a făcut câteva precizări și cu privire la activitatea sa la site-ul primăriei.

Găsiţi mai jos punctul său de vedere integral:

Referitor la articolul apărut în ediţia print din data de 15.02.2021, precum şi on-line, cu data de 21.02.2021, în care este vizată persoana mea,  în virtutea dreptului la replică, ţin să fac următoarele precizări:

- Consider regratabil uzul unor expresii nepotrivite, în postarea menţionată, cu precizarea că folosirea lor s-a făcut într-un context tensionat, ca răspuns la provocări şi dezinformări succesive. Cu certitudine nu se va instala un climat  colaborare între cetăţeni şi autorităţi, prin preluarea subiectivă şi tendenţioasă  în presa scrisă şi online, a unor discordii din social-media, asumate din partea mea - pe contul personal -şi nu oficial al instituţiei, şi adresate unui cont de facebook  (troll), care nu -şi declină identitatea,  şi care pretinde "că reprezintă interesele cetăţenilor", în măsura în care , o reclamaţie sau petiţie nesemnată şi neasumată, legal nu se ia în considerare.

- Atribuţiile personalului angajat se regăsesc în ROF, disponibil la https://www.primariabeius.ro/pagina/regulament-de-organizare-si-func-539-ionare. Sarcinile de serviciu nu sunt subiect de dezbatere publică, pe de o parte sunt guvernate de dispoziţiile Codului Adminisrativ, iar personalul angajat răspunde legal de executarea lor în mod direct. Compartimentul Informatică şi Media are ca sarcină folosirea inclusiv a platformelor de social-media pentru a disemina informaţii, precum şi de a urmări apariţiile ce vizează  municipiul şi instituţia în spaţiul public, presa scrisă şi online.

- Referitor la site-ul instituţiei, (considerat în mod denigrator infect) pot să precizez că interfaţa de administrare permite doar încărcarea de conţinut sau ştergerea acestora. Nu sunt posibile intervenţii, modificări în structura sau designul acesteia. Deoarece platforma este depăşită tehnic, de mai mulţi ani s-a solicitat bugetarea sumei necesare pentru achiziţia unei platforme noi. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, probabil şi din cauza unori costuri relativ ridicate de realizare , implementare şi mentenanţă/hosting ale unui site nou, care să prezinte şi elemente sporite de securitate informatică. Este extrem de păgubos faptul că, se face confuzie între web-design, web-building,  programare şi , doar administrarea conţinutului unei pagini de web. Actuala conducere face demersuri pentru achiziţia urgentă a serviciilor necesare, pentru a putea oferi în  cel mai scurt timp,  un conţinut de calitate pe site-ul primăriei Beiuş.

- În ultimul rând, chiar dacă articolul îşi revendică un stil "pamfletar", este injust să se facă referire la starea de sănătate sau de boală a unei persoane (ceea ce ar reclama concedii "medicale"), în necunoştinţă de cauză, fără a solicita un punct de vedere al persoanei vizate. Existenţa sau nu, a unei afecţiuni sau boli, nu poate reprezenta motiv de stigmatizare sau pur şi simplu de discuţie, mai ales că referirea se face prin intermediul presei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Domnule Kovacs Zoltan
Este caldut scaunul? Nu mai fi tare in clont ca daca iti iau site-ul la puricat, ajung la concluzia ca cinci studenti in anul doi pot face un proiect mai atractiv intr-un semestru decat cate ai facut dumneata de cand esti "webmaster". Du-te nene si lasa-ne daca nu esti capabil sa rezolvi o problema de Flash Player. Plateste licenta la Adobe si ai rezolvat problema. Tot eu trebuie sa te invat?
Postat 22 Februarie 2021, 12:49 de franciscb
Lui Zoli i s-a promis susținere pe partea de comunicații în zona folclorică !?!
El însă nu știe că ofițerul lui "de legătură" mai are un pic și îl lasă "lupilor" ... să-l poată sfâșia pe românește !?! Așa că, mai e un pic și o să-i dispară rânjetul de sub mustață !?!
Postat 21 Februarie 2021, 19:57 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON