URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2022, 16:20

Tamponare cu final neaşteptat în Oradea: Proprietarul maşinii lovite şi-a recuperat paguba cu pistolul!

Tamponare cu final neaşteptat în Oradea: Proprietarul maşinii lovite şi-a recuperat paguba cu pistolul! foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 31 ani din Oradea a fost arestat preventiv pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv şantaj după ce, implicat într-o tamponare, l-a ameninţat cu un pistol pe şoferul maşinii care l-a lovit, obligându-l să-i plătească banii pentru reparaţii. Pistolarul a fost identificat şi prins de poliţişti în urma unei postări făcute pe Facebook de un martor ocular.

Cu pistolul!

Evenimentul rutier s-a produs, luni, în jurul orei 11.40, în Oradea, la intersecţia străzii Seleușului cu strada Cardinal Iuliu Hossu şi a fost unul fără victime. Doar că, imediat după bufnitură, unul dintre şoferi a ieşit de la volan înarmat cu un pistol, scenă surprinsă de un martor ocular care, şocat de cele întâmplate, a redat incidentul pe Grupul de Facebook Info Trafic jud. Bihor. 

„În fața mea s-a întâmplat un accident, băiatul vinovat a ieșit de pe strada din partea stângă (...) M-a șocat șoferul nevinovat, când a ieșit cu un pistol în mână. Mai nou așa se rezolvă problema la noi. Eu sper că băiatul nu pățește nimic”, a povestit martorul, adăugând şi harta cu locul în care s-a produs tamponarea. 

Postarea de pe Grupul Info Trafic Bihor care i-a dus pe poliţiştii orădeni pe urmele pistolarului

I-a cerut 950 de lei

Postarea a fost ştearsă ulterior, însă nu înainte să fi fost văzută şi de poliţiştii orădeni care, în urma verificărilor declanşate, au descoperit că informaţiile sunt reale, i-au identificat pe cei doi şoferi implicaţi în tamponare şi l-au reţinut pentru 24 de ore pe orădeanul în vârstă de 31 ani, după cum reiese dintr-un comunicat transmis, marţi, pe marginea cazului, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

"După ce a fost implicat într-un eveniment rutier în urma căruia nu au rezultat victime, prin amenințarea cu un pistol de tip airsoft, acesta l-ar fi constrâns pe conducătorul celuilalt vehicul implicat în evenimentul rutier, un tânăr de 20 de ani, din Oradea, să îi remită suma de 950 de lei pentru daunele produse, bani care, de altfel, i-au fost remiși la scurt timp", se arată în comunicat, în care poliţiştii îi mulţumesc martorului ocular pentru sprijinul acordat. 

Arestat pentru 20 de zile!

Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Sorin Pop, a fost prezentat, marţi, în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru audieri, în finalul cărora anchetatorul a decis să-i solicite arestarea pentru 20 de zile pentru comiterea în concurs a infracțiunilor de șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cererea a fost analizată, tot marţi, de un judecător de drepturi şi libertăţi de la instanţa locală, care a admis-o, ca întemeiată. 

Pop mai poate contesta decizia instanţei la Tribunalul Bihor. 

Între timp, ancheta în caz este continuată de polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Poliţiştii reamintesc faptul că dacă sunteţi victimă sau martor la săvârşirea vreunei infracţiuni reţineţi timpul şi locul producerii evenimentului, cât mai multe date despre numărul şi semnalmentele persoanelor implicate, înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament, numerele și mărcile autovehiculelor folosite şi sesizaţi de urgenţă Poliţia prin Apelul de urgenţă 112!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON