URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2022, 20:08

Sute de peşti morți în Valea Nimăieşti, în centrul Beiuşului. Ce spun autoritățile de mediu (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de peşti morţi de diferite dimensiuni au fost descoperiţi, joi, în râul Valea Nimăieşti, în plin centrul Beiuşului.

Situaţia a fost semnalată BIHOREANULUI şi autorităţilor de mediu de către voluntarii Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării Bihor, aflaţi în zonă, care au realizat şi înregistrări video la faţa locului.

Tot aceștia spun că zilele trecut în apă au ajuns deșeuri cu miros de fecale. "Cu doar câteva zile înainte, printr-un canal colector situat în apropierea Primăriei, s-au deversat în râu cantităţi mari de deşeuri menajere. Mirosea îngrozitor", a explicat unul dintre voluntarii ANCBP Bihor. 

Cantități mari de deșeuri menajere au ajuns în Valea Nimăieşti, luni, printr-un canal colector al apelor pluviale FOTO: captură ANCBP Bihor

Înregistrările video transmise BIHOREANULUI de voluntarii ANCBP Bihor au surprins atât deşeurile deversate în Valea Nimăieşti prin canalul colector, luni, şi care s-au depus în albia râului, cât şi sutele de peşti morţi, joi, pe o distanţă de cel puţin 200 de metri.

Cert este că, joi, la prânz, echipaje ale Gărzii de Mediu Bihor şi ale Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri s-au deplasat la faţa locului, pentru a colecta peştii morţi şi pentru a preleva probe din apă atât din râu, cât şi din canalul colector care se varsă în apă. 

Joi, sute de peşti morţi au fost scoşi din apă de autorităţile de mediu FOTO: captură ANCBP Bihor

"Din primele rezultate, s-a stabilit că peştii au murit din cauza lipsei de oxigen. Analizele arată că nivelul de oxigen în apă era sub limita admisă, ceea ce este inexplicabil pentru acest râu este la poalele muntelui şi în ultima perioadă au fost ploi. Se vor face în continuare verificări, să vedem ce a determinat această scădere bruscă a nivelului de oxigen, dar şi dacă din acel canal colector s-au făcut într-adevăr deversări de deşeuri menajere în râu", a declarat, pentru BIHOREANUL, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ce pot spune "autoritățile" astea?
Că "germenii" Micula încearcă înainte de faliment tot ce se mai poate ca să scoată niște bani de pe platforma lor de mai sus, din buza Crișului Negru. Mai mult nu vor nici autoritățile să dezbată.
Postat 10 Iunie 2022, 10:51 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON