URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Aprilie 2020, 10:25

Surse: Prima zi cu peste 100 de testări a urcat la 44 numărul pacienţilor infectaţi cu Covid-19 din Spitalul Municipal Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul total al pacienţilor confirmaţi cu coronavirus şi internaţi la Spitalul Municipal din Oradea a crescut sâmbătă dimineaţă la 44 de persoane după ce ultimele serii de teste efectuate vineri au indicat două cazuri pozitive noi, au informat, pentru BIHOREANUL, surse medico-sanitare.

Potrivit acestora, cei 44 de pacienţi sunt îngrijiţi la secţiile Infecţioase I, Pneumologie şi ATI din cadrul Spitalului Municipal, în timp ce alte 29 persoane cu statut de suspecţi, pentru care nu a fost confirmată încă existenţa coronavirusului, se află la secţia Infecţioase II.

Cele două noi cazuri Covid au fost depistate după ce vineri, pentru prima oară de când Spitalul Municipal are propriul analizor PCR, la Oradea au fost procesate mai mult de 100 de probe într-o singură zi. În total, în cursul zilei de vineri au fost analizate aici 114 probe pentru judeţul Bihor, în trei tranşe de câte 38 probe.

În prima serie, trei rezultate au fost pozitive, dintre care unul pentru o persoană care era deja internată în spital ca suspectă, la etajul III, pe secţia Infecţioase II, iar două pentru aşa-numiţi contacţi cu cazuri confirmate. Alte 35 rezultate din această primă tură de analize au fost negative.

În a doua tranşă, două rezultate au fost pozitive, fiind retestări pentru pacienţi deja confirmaţi de pe secţia Infecţioase I. Din această a doua tură de analize, alte 32 de rezultate au ieşit negative, iar 4 au fost neconcludente, urmând ca testarea să fie repetată.

În a treia serie au fost verificate probele a 38 cadre medico-sanitare (37 personal UPU-SMURD şi un angajat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean), toate cu rezultat negativ.

„Faptul că de trei săptămâni nu avem niciun cadru infectat arată că măsurile luate în plan local au fost corecte”, spun sursele BIHOREANULUI, referindu-se la dotarea cu echipamente de protecţie, la separarea spitalelor Municipal ca unitate anti-Covid şi Judeţean non-Covid, precum şi la respectarea regulilor de intervenţie de către medici, asistente, infirmiere şi ambulanţieri.

Până în prezent, în judeţul Bihor au fost înregistrate şi două cazuri de vindecare şi externare a unor pacienţi.

Pe de altă parte, sâmbătă dimineaţă, DSP Bihor a anunţat şi numărul persoanelor aflate în carantină în cele trei hoteluri din apropierea Oradiei - 570, precum şi cel al persoanelor în autoizolare la domiciliu - 2.565.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON