URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2020, 19:23

Surprizele PNL privind candidaţii la Parlament continuă: Liberalii au completat lista iniţială cu sociologul Adrian Hatos şi şeful OJFIR Cristian Buzlea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La două zile după ce Biroul Judeţean al PNL Bihor a votat o listă cu primii cinci candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor propusă de Ilie Bolojan şi considerată 100% eligibilă, o comisie mandatată tot joi de liberali a stabilit, sâmbătă, şi numele a încă doi candidaţi pentru poziţiile estimate a fi "semi-eligibile".

Cei doi sunt alte surprize: sociologul Adrian Hatos, profesor universitar, care nici nu este încă membru PNL, şi Cristian Buzlea, manager, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, membru PNL de 11 ani.

Cinci siguri

Așa cum a anunțat BIHOREANUL, la reuniunea de joi a Biroului Politic Judeţean al PNL Bihor, cei 35 de membri au votat, la propunerea preşedintelui organizaţiei, Ilie Bolojan, o listă conform căreia pe primul loc la Senat va candida managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, în timp ce lista la Camera Deputaţilor este deschisă de profesorul universitar Aurel Căuş, urmat de avocatul Kiss Janos (ales recent pentru a doua oară consilier judeţean), avocatul Ioan Cupşa şi profesoara Florica Cherecheş.

Sâmbătă a avut loc desemnarea celor care vor reprezenta PNL de pe poziţii semi-eligibile, în cursa pentru Senat şi respectiv Camera Deputaţilor, după ce tot joi Biroul Judeţean a mandatat ca stabilirea acestora să fie făcută de o comisie formată din cei cinci liberali din conducerea executivă a organizaţiei: Ilie Bolojan (preşedintele filialei judeţene), Florin Birta (preşedintele organizaţiei municipale Oradea), Gavrilă Ghilea (prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene), Ionel Avrigeanu (secretar general) şi Călin Gal (secretar adjunct).

Doi probabili

Ca urmare a deciziei comisiei, pe locul 2 la Senat candidatul va fi Adrian Hatos, 48 de ani, absolvent al Facultăţii de Sociologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, doctor în sociologie şi profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Oradea. Pe locul 5 la Camera Deputaţilor a fost stabilit Cristian Buzlea, 43 ani, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din Oradea şi master în management, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Contactat de BIHOREANUL, Adrian Hatos, care nu este membru PNL, a afirmat că se va înscrie în partid şi că a acceptat propunerea de a candida deoarece are posibilitatea să-şi valorifice expertiza în domeniul educaţiei şi nu numai. „Este o ocazie unică de a face ceva important în domeniul la care mă pricep, pe partea de politici educaţionale şi nu numai. Am pricepere, încă am şi sănătate, am şi energie, iar pentru că mi s-a oferit această şansă, am acceptat-o cu mare bucurie”, a declarat Hatos.

Duminică, ultimul hop

Lista finală a celor 7 candidaţi a fost validată sâmbătă printr-un vot telefonic de cei peste 120 de membri ai Comitetului Judeţean al PNL Bihor şi urmează să treacă duminică prin ultimul filtru, al conducerii centrale a partidului.

De menţionat că pentru ocuparea unei poziţii pe listele PNL pentru alegerile parlamentare concurenţa a fost mare. Pentru prima oară, „veteranul” Cornel Popa nu şi-a mai depus intenţia de candidatură, iar un altul, Gavrilă Ghilea, şi-a retras-o după ce iniţial se înscrisese în cursă. Un alt liberal, Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a procedat în mod similar.

De asemenea, au mai fost înscrişi în cursă fostul consilier judeţean Sebastian Lascu, primarul comunei Rieni, Gheorghe Bota, şi Lidia Popa, director adjunct al Companiei Naţionale Poşta Română.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Chiar intereseaza pe cineva lista usl, aripa liberala?!
Poa' sa-l puna cap de lista si pe Bratianu, nu i-am votat si nu-i votez! Si nici pe tovarasii lor, pesedistii!
Postat 20 Octombrie 2020, 05:14 de pinonel
Mari surprize
Liberalism cu bugetari. Cum se face ca doar bugetarii au loc pe listele PNL, fie locale fie nationale. Unde este gandirea liberala a acestor oameni? Care este meritul acestui Hatos? (la fel ceilalti universitari)Sa ni se explice, poate nu stiu eu. Votez cu drag cand o sa aflu. Pana atunci consider ca mergeti din ce in ce mai alert spre PSD.
Postat 19 Octombrie 2020, 11:53 de scarbit
Chereches a predat blockflöte la Emanuel
Regretabil că nu cunoaștem încă cv doamnei profesoare, vad ca unii au rămas în urmă si incearca sa lovească în PNL.
Postat 19 Octombrie 2020, 09:17 de User anonimizat
rog raspuns la intrebare
Spuneti in articol "...şi profesoara Florica Cherecheş." Eu vreau sa stiu unde anume a profesat,cand, cati ani, etc...Eu am cautat CV-ul dumneaei si nu apare nicaieri ?idm=64&cam=2&leg=2016&pag=0 Deci ??? Ne impaunam cu ce nu avem ? Iar altii au cu ce si ...nu ajung pentru ca... Multumesc.
Postat 18 Octombrie 2020, 20:26 de Oradeamea
Re: stefan
Mai specific ar fi mai instructiv, pentru că Salonta e o localitate în care nici PNL nu are mai mult de câțiva membri rătăciți ai zonei de proximitate ... iar acest Hatos este un ilustru necunoscut pentru bihoreni, mai ales că "sociologia" de la UO nu a depășit încă stadiul de abac și calcul numeric cu bile !?!
Postat 18 Octombrie 2020, 11:12 de CrisDumi
PCR transpartinic [SARS-CoV-RO]. Profesioniștii ”faraonului” Ilie
I. ”Ca urmare a deciziei comisiei, pe locul 2 la Senat candidatul va fi Adrian Hatos, 48 de ani, absolvent al Facultăţii de Sociologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, doctor în sociologie şi profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Oradea.” 1. Probabil că cei de la PNL Salonta își mai aduc aminte ce activități avea don Hatoş pe vremea când elevii din școlile salontate (şi nu numai) erau segregați (şi) din punct de vedere etnic. Sper ca cetățenii români, de bună credință, să îşi aducă aminte şi de acest amănunt înainte de a intra în cabina de vot! 2. Don Ilie [președinte PNL Bihor], în contextul în care Familia tradițională în România, (celula de bază a unui Stat, cu adevărat, de Drept), devine tot mai fragilă, cu precădere datorită sărăciei generate de factori externi acesteia (politici, economici, diverse interese meschine), pe când candidați PNL, pe locuri eligibile, ca av. (segregaționist) Szabo Sandor? Bibl. min.: Dosare: 8187/271/2010; 10688/271/2011(*); 214/35/P/2013-înscrisuri părinte responsabil. PS ”Doar adevărul ne poate vindeca!” Oana Zamfir [Antena 3]. Şi de (secu-)segregaționiștii din Palatele (Puterii): Parlamentului, Victoria, Cotroceni!
Postat 18 Octombrie 2020, 03:38 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON