URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2020, 14:21

Surprinzător, în preziua alegerilor locale USR Bihor îşi desemnează candidaţii la parlamentare! Favoriți: Bunoiu la Senat, Dehelean la Deputaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu o zi înaintea alegerilor locale, cele de care depinde în mare măsură rezultatul parlamentarelor din decembrie, USR Bihor şi-a fixat Conferinţa Judeţeană pentru desemnarea viitorilor candidaţi la Senat şi la Camera Deputaţilor.

Votarea se va face în tot cursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie, cu prezenţa fizică a delegaţilor din tot judeţul la sediul din Oradea al partidului, favoriţi, ca aleşi deja, fiind deputatul Silviu Dehelean pentru un nou mandat în Camera inferioară, iar pentru un mandat de senator Flavius Bunoiu, fost angajat al fostului europarlamentar PSD Emilian Pavel.

Calendar strâns

Fixarea Conferinţei Judeţene pentru desemnarea viitorilor candidaţi la Parlament cu doar o zi înaintea scrutinului local este criticată de unii membri ai USR Bihor, care consideră că militanţii ar trebui să se concentreze asupra alegerilor locale, dar şi că "jocurile" ar fi dinainte făcute. De altfel, USR Bihor nu a mediatizat defel organizarea Conferinţei, mulţumindu-se să comunice doar cu organizaţiile din teritoriu cu privire la acest eveniment care va decide viitorii parlamentari.

Preşedintele USR Bihor, Silviu Dehelean, a declarat BIHOREANULUI că ziua de sâmbătă, 26 septembrie, cu doar 24 ore înaintea scrutinului local, a fost stabilită pentru desfăşurarea Conferinţei Judeţene cu alegerea viitorilor candidaţi la parlamentare într-o şedinţă din 4 septembrie a Biroului Judeţean al partidului, din cauza "calendarului strâns", a nevoii de a controla constituirea majorităţilor în consiliile locale după alegerile locale, dar şi a influenţei negative pe care o poate avea asupra unor filiale faptul că la scrutinul local vor obţine rezultate dezamăgitoare.

"Socoteala noastră a fost că imediat după locale o să înceapă discuţii despre viitoarele majorităţi în consiliile locale, la Oradea, la Judeţ, în comune, unde va trebui să merg să vorbesc cu colegii despre aceste majorităţi", a spus Dehelean, adăugând, de asemenea, că "mă aştept să fie o grămadă de organizaţii care o să fie dezamăgite după locale şi n-o să se mai implice, poate nici să îşi trimită delegaţii la Conferinţa Judeţeană".

În plus, a mai spus Dehelean, data Conferinţei Judeţene a fost stabilită în preziua scrutinului local şi pentru că, în caz contrar, după locale ar fi rămas puţin timp pentru strângerea semnăturilor de susţinere prevăzute de lege pentru candidaturile la Parlament.

De la online la prezenţă fizică

Spre deosebire de stabilirea candidaţilor pentru alegerile locale, pentru care USR a organizat un vot online la finele anului trecut, pentru desemnarea viitorilor candidaţi la parlamentare Conferinţa Judeţeană se va desfăşura, în ciuda pandemiei, cu prezenţa fizică a delegaţilor din judeţ la sediul din Oradea al partidului.

Delegaţii, a explicat Dehelean, au fost desemnaţi după rezultatele fiecărei organizaţii locale la ultimele alegeri, cele prezidenţiale din toamnă, iar pentru ca ei să-şi exprime votul, sediul USR din Oradea va fi deschis toată ziua, fiind amenajate şi urne pentru culegerea sufragiilor acestora.

Tandem Dehelean – Bunoiu

Potrivit preşedintelui USR Bihor, încă din 4 septembrie conducerea organizaţiei judeţene a transmis organizaţiilor locale că membrii partidului îşi pot depune opţiunile pentru a deveni candidaţi la parlamentare până în ziua de sâmbătă, 26 septembrie, însă concurenţa este redusă.

Concret, până vineri la ora prânzului şi-au exprimat intenţia să candideze la Camera Deputaţilor doar Silviu Dehelean, în prezent deputat, şi Szőke Adrian, despre care preşedintele USR Bihor n-a putut preciza alte informaţii, privind vârsta, profesia ori ocupaţia.

Pentru a fi candidaţii USR la Senat şi-au depus opţiunile acelaşi Szőke Adrian, Ciprian Frunză (în prezent candidat la un mandat de consilier judeţean, profesor de muzică în Oradea), Marius Şovarschi (fost poliţist, în prezent candidat la un mandat de consilier municipal în Oradea, antreprenor) şi Flavius Bunoiu (activist ONG, fost jurnalist, fost angajat al europarlamentarului PSD Emilian Pavel şi, de altfel, bun prieten al acestuia).

PLUS, luna viitoare

În aceste condiţii, este aproape sigur că prima poziţie pe listele de candidaţi ai Alianţei USR-PLUS Bihor la alegerile parlamentare din decembrie va fi ocupată de Flavius Bunoiu la Senat şi de Silviu Dehelean la Camera Deputaţilor, conform unui algoritm convenit cu PLUS încă din luna februarie.

"În luna februarie noi (n.r. – USR Bihor şi PLUS Bihor) ne-am înţeles la o distribuţie de tip fermoare pe listele pentru parlamentare. Prima poziţie pe ambele liste o va avea USR, a doua PLUS, a treia din nou USR, a patra PLUS şi tot aşa", a explicat preşedintele USR Bihor.

Acesta a completat că aliaţii de la PLUS Bihor îşi vor stabili candidaţii la parlamentare abia luna viitoare, în jurul perioadei 10-12 octombrie, printr-o procedură internă distinctă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Of of, măi măi!
PNL e invers decat USR Plus: dezastru national, onorabil local. USRPlus e dezastru local si speranta national...
Postat 25 Septembrie 2020, 20:19 de decalog
Vai si amar!
Parca nu ajungea Deheleanu, l-au adunat si pe ciudatul ala... In fine, votez cu USR-PLUS la locale, pentru ca mârlănia trebuie taxată, dar la generale cu asa oferta ce pot face?
Postat 25 Septembrie 2020, 18:40 de decalog
Acum vedem adevaratul USR
Acum vedem adevaratul USR. Daca USR-istii il aleg pe Bunoiu, e clar pentru toata lumea ca de fapt partidul e o anexa a PSD-ului (asa cum a suspectat lumea cand partidul ataca adminsitratia Bolojan, cea mai performanta din tara). Pentru cine nu stie cine e Bunoiu, voi pune linkuri din acelasi ziar: in 2017 Bunoiu il ajuta pe Emilian Pavel (pe atunci Europarlamentar PSD) https://www.ebihoreanul.ro/stiri/euro-gasca-deputatul-emilian-pavel-isi-hraneste-amicii-din-psd-cu-banii-parlamentului-european-134795.html Apoi i-a fost jena de Emilian, asa cum vedem din articolul: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/te-lepezi-de-psd-usr-istul-flavius-bunoiu-vrea-sa-ascunda-ca-l-a-consiliat-ani-in-sir-pe-psd-istul-emilian-pavel-152588.html Ca mai apoi sa iasa cu el la terasa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/strategi-la-cafeluta-cum-se-coc-mesajele-anti-pnl-ale-usr-si-psd-bihor-la-terasa-158306.html Bunoiu e omul PSD-ului. Daca el e votat in partid, inseamna ca avem doua PSD-uri in judet
Postat 25 Septembrie 2020, 15:44 de Athena
:))))
Cand lumea e ocupata cu campania si maine cu sectia de votare, voi alegeti echipa de soc. Practic in timp ce fraierii sunt in teritoriu la munca, voi va alegeti intre voi. Nu stiu ce mai alegeti dupa scorul de la locale...
Postat 25 Septembrie 2020, 15:24 de Horatiu
Piloșaguri
Cnd ești finul unui parlamentar, ajungi parlamentar. Din tot USR-ul nu există alt om să fie senator decât finul actualului deputat? (e vorba de Flavius Bunoiu)
Postat 25 Septembrie 2020, 15:21 de Vidar
blat cu PSD?
Bunoiu a fost la cafea cu Emilian Pavel (cum aparea intr-o alta stire aici). Cum sa il sustina USR pe Bunoiu (un fel de PSD)?
Postat 25 Septembrie 2020, 15:17 de Minerva
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON