URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2018, 16:25

"Sufocare": Cel mai nou spectacol al Teatrului Regina Maria este realizat după piesa americanului care a scris şi "Fight Club"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Regina Maria a pregătit pentru publicul orădean o premieră naţională. Este vorba despre spectacolul "Sufocare (Jurnalul unui sinucigaş cronic)", după o piesă de Chuck Palahniuk, un jurnalist şi romancier american al cărui succes se află în strânsă legătură cu stilul său satiric de a aborda teme tabu. Palahniuk este cel care a scris "Fight Club", roman care a fost transformat într-un film de succes, cu Brad Pitt în rol principal.

Premiera spectacolului "Sufocare" a fost anunţată, miercuri, într-o conferinţă de presă ţinută la Teatrul Regina Maria de directorul Daniel Vulcu, directoarea artistică Victoria Balint, regizorul Ovidiu Caiţa, alături de o parte dintre actorii din distribuţie.

Fiind specializat în crearea de anti-eroi, autorul modelează personajul principal al romanului "Sufocare" după acelaşi şablon. "Îl avem astfel pe Victor Mancini, dependent de sex, care devine un escroc ingenios când se vede nevoit să câştige mai mulţi bani pentru a o putea întreţine pe mama sa bolnavă care se află într-un sanatoriu", au transmis organizatorii.

Subtitlul "Jurnalul unui sinucigaş cronic" este inspirat dintr-un editorial scris de Chuck Palahniuk: "Trăieşte ca şi cum ai muri", care a a avut un impact puternic în rândurile cititorilor.

Regizorul Ovidiu Caiţa se întoarce la Oradea după ce a mai pus în scenă aici "Biloxi Blues" (2011) şi "Seara de ajun" (2015).

Decorul spectacolului este realizat de scenografa orădeană Oana Cernea. Echipa este completată de Andrei Raicu, căruia îi aparţine sound designul şi muzica originală, şi de Lucian Moga, căruia îi aprţine partea de light design.

Din distribuţie fac parte actorii: Richard Balint, Alin Stanciu, Eugen Neag, Corina Cernea, Anda Tămăşanu, Georgia Căprărin, Denisa Vlad, Mirela Niţă Lupu, Adela Lazăr, Pavel Sîrghi, Lucia Rogoz, Răzvan Vicoveanu, Şerban Borda, Sorin Ionescu, Ciprian Ciuciu. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Premiera va avea loc duminică, 21 ianuarie, de la ora 19, la Sala Mare, cu publicul pe scenă, şi se va juca cu casa închisă, întrucât numărul de locuri este limitat la 80.

De asemenea, şi pentru următoarele două reprezentaţii, care au fost puse în vânzare odată cu publicarea proogramului lunii ianuarie, toate locurile sunt rezervate. Cei care doresc să vadă spectacolul şi nu au reuşit încă să achiziţioneze bilete, au posibilitatea să aleagă una dintre reprezentaţiile programate în data de 6 şi 7 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON