URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Mai 2020, 18:18

Studenţii Universităţii din Oradea ar putea fi chemaţi la facultate, pentru activităţi care nu se pot ţine online

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis a spus că nici elevii, nici studenţii nu se vor mai întoarce la cursuri până la toamnă, tinerii care învaţă la Universitatea din Oradea ar putea fi chemaţi la facultăţile la care învaţă.

Faţă în faţă

Conducerea Universităţii a stabilit că, pentru activităţile care nu se pot desfăşura de la distanţă, cum sunt laboratoarele, studenţii vor merge la şcoală. "Fiecare facultate decide în ce modalitate va desfăşura activităţile. De exemplu, la Facultatea de Ştiinţe, Departamentul de Biologie a hotărât că este necesară recuperarea activităţilor care nu se pot desfăşura online", a declarat prorectorul Gabriel Bendea, joi, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, un ordin al Ministerului Educaţiei prevede că activităţile care nu se pot desfăşura online se vor putea organiza faţă în faţă, după încetarea stării de urgenţă, adică după 15 mai. Exclusiv pentru aceste activităţi, cadrele didactice şi studenţii orădeni vor putea să se întâlnească faţă în faţă. "Nu este o chemare la şcoală pentru toţi. Vor fi chemaţi de cadrele didactice acei studenţi unde s-a hotărât că nu se poate desfăşura activitatea de la distanţă", a precizat Bendea.

Prezenţa studenţilor la aceste activităţi va fi obligatorie. "Participarea la laboratoare este condiţie pentru intrarea în examen, aşadar dacă nu participă, nu vor intra în examene. Sigur, asta nu este un capăt de lume, va mai fi o sesiune şi în septembrie", a precizat prorectorul.

Potrivit acestuia, până acum, Departamentul de Biologie este singurul care a luat decizia de a chema studenţii la facultate.  

Păstraţi distanţa!

Studenţii şi profesorii orădeni care se vor întâlni în perioada următoare vor trebui să respecte reguli stricte, cuprinse într-o dispoziţie semnată joi de Bendea.

Potrivit documentului, accesul în campusul Universităţii este permis exclusiv după măsurarea temperaturii şi vor putea intra doar studenţii şi cadrele didactice care nu au febră. De asemenea, toţi vor trebui să păstreze o distanţă de doi metri faţă de alte persoane, inclusiv în timpul laboratoarelor, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

Potrivit lui Bendea, dispoziţia este menită şi să reglementeze circulaţia studenţilor din căminele Universităţii, care încă nu au plecat acasă şi sunt în campus.

Sesiunea şi admiterea, online

Pe de altă parte, Bendea a mai spus că cel mai probabil studenţii orădeni vor da examenele online. "Sesiunea va începe peste patru săptămâni, vom vedea cum evoluează lucrurile. Marea majoritate a colegilor se pregătesc însă pentru varianta de susţinere online", a spus prorectorul.

De asemenea, tot online îşi vor trimite documentele absolvenţii de liceu care vor dori să devină studenţi ai Universităţii din Oradea. "La admitere, depunerea documentelor se va face online", a precizat Bendea. Cum se vor derula probele de admitere, acolo unde se organizează astfel de examene, rămâne să se stabilească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul
Prostii. Cei de la Stinte nu au studenti nici in timpul anului normal. E caz notoriu cunoscut si cercetat cum cei de la Departramentul Biologie nu au avut studenti pentru formarea grupelor si au adunat rude, angajati ai universitatii si prieteni. In frunte cu sefii de catedra ieseseau la vanatoare de asa zisi studenti care se inscriu, profesorii platesc taxa de confirmare in numele lor, formeaza grupa necesara inceperii anului scolar, apoi in timpul anului se retrag si nu mai platesc taxe de scolarizare dar anul merge mai departe cu grupa incomplecta, profesorii isi incaseaza salariile si institutia ingroasa minusul la buget. Totul cu acordul tacit al elitelor obladuirii. Spor la munca.
Postat 14 Mai 2020, 21:45 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON