URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Noiembrie 2015, 18:00

Studenţii orădeni, nemulţumiţi că Universitatea vrea să o facă profesoară pe Daniela Ionescu: "Este inadmisibil, ruşinos"

Studenţii orădeni, nemulţumiţi că Universitatea vrea să o facă profesoară pe Daniela Ionescu: 'Este inadmisibil, ruşinos' La festivitatea de debut a anului universitar, studenţii orădeni au protestat paşnic, cerând universităţi libere de plagiat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce BIHOREANUL a dezvăluit că Universitatea din Oradea va scoate la concurs un post de profesor cu dedicaţie pentru Daniela Ionescu, cadru didactic al Departamentului de Textile care a fost condamnat, în anul 2003, pentru plagiat, studenţii orădeni îşi arată nemulţumirea.

Printr-un comunicat de presă transmis miercuri şi semnat de şase asociaţii studenţeşti din Oradea (Asociaţia Gheorghe Şincai a Studenţilor în Istorie, Asociaţia Geografică Simion Mehedinţi, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea, Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Fiziokinetoterapeuţi din Oradea şi Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Oradea), studenţii arată că se delimitează de "încercarea unor universitari orădeni de a promova anumite cadre didactice fără nicio vocaţie".

"Faptul că într-o universitate din spaţiul european al învăţământului superior poate fi promovat un cadru didactic dovedit că a plagiat, doar din considerente ce ţin de influenţa personală în cadrul instituţiei a acesteia, este un fapt inadmisibil, ruşinos şi străin de spiritul unei instituţii de învăţământ superior veritabile",  se arată în comunicatul asociaţiilor.

Totodată, tinerii îşi anunţă public aprecierea faţă de prorectorul Simona Trip, responsabil de managementul studenţilor, care, spun ei, n-ar mai avea susţinerea colegilor profesori. Această susţinere a apărut tot în urma articolului din BIHOREANUL, care redă declaraţia decanului Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, care a precizat că regretă că a susţinut-o pe Trip să devină prorector.

"Articolul a fost picătura care a răsturnat paharul, dar noi aveam de mai mult timp semnale că doamna prorector Trip este tot mai izolată", a declarat Marius Deaconu, reprezentant al studenţilor orădenilor. Un exemplu este acela că Simona Trip ar fi încercat să mărească numărul de burse de performanţă şi doctorale acordate studenţilor orădeni, dat fiind că Universitatea are o situaţie financiară mai bună, însă n-a primit acceptul Consiliului de Administraţie.

"Considerăm că activitatea prorectorului de resort trebuie în primul rând să fie evaluată de către studenţi şi de reprezentanţii lor legitimi. În ultimii ani, activitatea asociaţiilor studenţeşti orădene a fost susţinută în mod constant de doamna prorector, fapt ce ne determină să reacţionăm vehement în astfel de cazuri. Susţinerea unui prorector responsabil cu managementul serviciilor studenţeşti şi sociale vine din partea studenţilor, a căror voce trebuie să reprezinte principalul criteriu în alegerea acestuia", mai spun studenţii.

Amintind că acesta este un an electoral la Universitate, asociaţiile le transmit reprezentanţilor Consiliului de Administraţie şi ai Senatului universitar că, spre deosebire de ei, "prorectorul responsabil cu managementul serviciilor studenţeşti şi sociale s-a consultat de fiecare dată cu reprezentanţii studenţilor şi le-a adus la cunoştinţă orice informaţie care a privit în mod direct studentul orădean".

În final, studenţii mai fac un apel către toţi membrii comunităţii Universităţii din Oradea şi le cer să lase deoparte trivialităţile personale, în detrimentul unor discuţii constructive.

Într-un articol publicat în această săptămână, BIHOREANUL a dezvăluit că Universitatea din Oradea vrea să scoată la concurs 75 de posturi didactice. Deşi aceste concursuri sunt publice, majoritatea posturilor sunt anume pregătite pentru avansarea unor cadre didactice, printre acestea numărându-se şi conferenţiarul Daniela Ionescu, de la Departamentul de Textile, care ar urma astfel să devină profesor universitar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Aratati-le ca existati!
O scoala degeaba are profesori daca nu are elevi in clase. Dragi studenti voi sunteti esenta scolii. Daca voi nu veti schimba modul de abordare a procesului de invatamant in universitatea din orasul nostru, nu se va schimba nimic. Voi sunteti cei care puteti face ceva pentru ca atunci cand terminati facultatea din Oradea sa nu fiti catalogati drept "sorbonei". Ati intrat in aceste facultati pe munca voastra. Faceti-va auziti! Nu mai acceptati ca profesorii sa nu isi tina orele, nu acceptati sa va imbolnaviti in toalete insalubre. Faceti-va auziti!
Postat 05 Noiembrie 2015, 08:22 de crisa
se aude!!!!!!!!!
WC urile sau Toaletele sau cum vreti sa le spuneti........si geamurile care nu se inchid si draperiile si jaluzelele care iti pica in cap!!!!!!!!!!! si FUMATUL, DOMNULE RECTOR!!!!!!!!! FU-MA-TUL!!!!!!!!! FUMATUL!!!!!!!!!!! FUMATUL IN COLTURI, FUMATUL LA GEAMURI, FUMATUL IN BUDELE PERSONALULUI !!!!!!!!!! MI-AU SPUS PERSOANE DIN MEGA-INSTITUTIA DVS CA ASA STA TREABA - PERSOANE ONESTE D-LE RECTOR !!!!!!!! Daca asa e, atunci e bine SORBONICA!!!!!!!!
Postat 05 Noiembrie 2015, 00:49 de ADINA
rusine conducerii facultatii!
sper ca i-ati si portarului o diploma de master!...nu ca ar fi o diferenta de cultura intre dna si portar...poate de sex sau inaltime!
Postat 04 Noiembrie 2015, 20:18 de tudor25
banda lui maghiar trebuie sa plece
Pina nu pleaca banda care e urmasa directa a lui Magghiar (Bungau, Tara, Rosca nu se schimba nimic. Pina si Ioneasca devine profesor. O rusine!
Postat 04 Noiembrie 2015, 19:54 de andreimagheru
nivel european?
sa inceapa cu WC urile ca sunt sub orice critica......sa mergi la cursuri pt adulti...........vai de ei, bietii studenti!!!!
Postat 04 Noiembrie 2015, 19:11 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON