URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Ianuarie 2015, 13:04

Strategia de salubritate, pe masa consilierilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 8 ianuarie, Consiliul Local Oradea se va reuni în prima şedinţă din anul 2015, o întâlnire extraordinară în care aleşii vor dezbate inclusiv strategia de salubritate a municipiului.

Aflată în dezbatere publică din luna noiembrie, strategia de salubritate 2015-2025 prevede tarifarea serviciului de salubrizare în funcţie de volumul sau cantitatea deşeurilor, astfel încât orădenii să fie stimulaţi să le colecteze selectiv, dar şi închiderea tuturor containerelor blocurilor din oraş în ţarcuri ce vor putea fi deschise doar printr-un sistem similar celor montate la intrările în scările de bloc. Această decizie e menită să scape oraşul de depozitările clandestine de deşeuri şi de scotocitorii care împrăştie gunoaie peste tot.

De asemenea, municipalitatea intenţionează sancţionarea celor care nu colectează selectiv, a celor care aruncă deşeuri în locuri neamenajate sau care nu au contracte cu operatorul de salubritate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Propun selectarea apei menajere de la Spitalul Judetean de Urgenta deversata in paraul Paris
Suntem in ianuarie 2015,si Spitalului Clinic de Urgenta ORADEA ia EXPIRAT termenul de bransare la retaua de canalizare a orasului. Acesta,unitate sanitara etalon din Oradea deverseaza in continuare apa menajera direct in paraul Paris,incarcata cu cantitati incomensurabile de agenti patogeni si material cu aspect fecaloid de la toti bolnavii tratati .Primarului Bolojan ,CAO precum si celor de la ABA Crisuri ,nici ca le pasa de obligatiile si normele europene pe care le incalca,in detrimentul sanatatii oradenilor .Proiectul de intubare a acestui parau, intocmit in spiritul de gasca de cei amintiti mai sus este PENAL,fapt ce va fi constatat si sactionat de inspectorii Curtii de Conturi Europene ,OLAF in urma sesizarii trimise atat la Luxembourg cat si la Bruxells .Intre timp,Spitalul Judetean de Urgenta Oradea functioneza fara aviz de mediu,fapt ce ar necesita aplicarea unor amenzi, exemplare, factorilor responsabili pentru vicierea cu buna stiinta a mediului si a ecosistemului acvatic oradean .ABA Crisuri,ANPM Oradea - asteptam masurile promise ,sau se asteapta INTUBAREA paraului Paris ?Oricum,am sesizat deja Cabinetul Primului Ministru,ANPM Bucuresti si AN Apele Romane,astfel ca daca ...."municipalitatea intenţionează sancţionarea celor care nu colectează selectiv,sau a celor care aruncă deşeuri în locuri neamenajate "...sa fie si ea parte a acetui DIL si sa plateasca nominal pentru nerspectarea normelor de mediu impuse de UE ,de legislatia romana sau chiar de Consiliu local Oradea.
Postat 06 Ianuarie 2015, 19:41 de platona
Specialistii in gunoaie !!!
Alesii locali voteaza si ce inteleg si ce nu !!!
Postat 06 Ianuarie 2015, 17:08 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON