URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Iulie 2014, 15:32

Ştranduri şi piscine cu probleme în Bihor: Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de 85.000 de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a efectuat, în luna iulie, două acţiuni tematice de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, unităţilor de închiriere a echipamentelor de agrement, în parcurile de distracţie, la debarcadere, etc, găsind mai multe nereguli.

"Nu este vorba de abateri mari. Am verificat 34 de operatori economici, au fost întocmite 27 de procese verbale de constatare a contravenţiei şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 84.000 de lei", a declarat Giani Bura, comisarul-şef adjunct al CJPC Bihor.

Principalele abateri constatate la ştranduri, bazine şi piscine au fost: lipsa buletinelor de analiză care să ateste calitatea apei de îmbăiere, starea  necorespunzătoare a bazinelor şi aleilor (stratul de vopsea exfoliat, prezenţa crăpăturilor, existenţa insectelor în apă, duşuri nefuncţionale), neafişarea regulamentului de ordine interioară, informarea incompletă privind caracteristicile apei de îmbăiere şi neafişarea certificatului unic de înregistrare la Registrul Comerţului.

La Ştrandul Ioşia, singurul ştrand public deschis în Oradea, OPC a găsit deficienţe precum strat de vopsea exfoliat la bazine, crăpături pe alei şi denivelări, existenţa unor insecte în apă şi câteva duşuri nefuncţionale. Ştrandul a fost amendat cu 10.000 de lei.

În ceea ce priveşte alimentaţia publică din incinta ştrandurilor, comisarii au descoperit nereguli precum: lipsa unui buletin de analiză pentru produsul finit, lipsa din lista de meniu a gramajului preparatelor şi porţiilor de mâncare, lipsa unei evidenţe scrise a datei congelării, respectiv fabricaţiei pentru preparate, nerespectarea condiţiilor impuse de producător pentru păstrarea produselor, utilizarea mijloacelor de măsurare care aveau verificarea metrologică expirată şi lipsa monitorizării temperaturilor din spaţiile frigorifice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
La baie în Criş e liber de sarcini !?!
A reuşit Bolojan ce nu a reuşit niciun consumator "serios" din zona locală !?! Reîntoarcerea orădenilor la "matcă", cu o baie "bună" la Criş după dispariţia bazinelor tradiţionale, după modelul Birtin !?! Programat metropolitan, ca tot orădeanul să consume ceva pe la Băile Felix ori 1 Mai, ca să asigure coerent veniturile comunei care-l găzduieşte, ca nou proprietar de imobil, pe primarul de la Oradea Mare !?!
Postat 29 Iulie 2014, 19:37 de Ca®p III
DACĂ
LIPSEAU ANALIZA APEI ŞI BULETINELE DE ANALIZĂ ALE PRODUSELOR FINITE - CHESTIUNI VITALE - ŞI TU GIANI ADJUNCTU' ZICI CĂ NU SUNT DEFICIENŢE MAJORE, - LASĂ-TE DE MESERIE!!!!!!!!!! ADICĂ ESENŢIALUL ERA VICIOS ... TREBUIA SĂ TE PUNEM SĂ TE ÎMBĂIEZI ŞI SĂ MĂNÂNCI, SĂ VEDEM, AVEAI CURAJ, CĂ DOAR NU ERA MARE BRINZE !!!!
Postat 29 Iulie 2014, 17:30 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON