URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2014, 15:32

Ştranduri şi piscine cu probleme în Bihor: Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de 85.000 de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a efectuat, în luna iulie, două acţiuni tematice de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, unităţilor de închiriere a echipamentelor de agrement, în parcurile de distracţie, la debarcadere, etc, găsind mai multe nereguli.

"Nu este vorba de abateri mari. Am verificat 34 de operatori economici, au fost întocmite 27 de procese verbale de constatare a contravenţiei şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 84.000 de lei", a declarat Giani Bura, comisarul-şef adjunct al CJPC Bihor.

Principalele abateri constatate la ştranduri, bazine şi piscine au fost: lipsa buletinelor de analiză care să ateste calitatea apei de îmbăiere, starea  necorespunzătoare a bazinelor şi aleilor (stratul de vopsea exfoliat, prezenţa crăpăturilor, existenţa insectelor în apă, duşuri nefuncţionale), neafişarea regulamentului de ordine interioară, informarea incompletă privind caracteristicile apei de îmbăiere şi neafişarea certificatului unic de înregistrare la Registrul Comerţului.

La Ştrandul Ioşia, singurul ştrand public deschis în Oradea, OPC a găsit deficienţe precum strat de vopsea exfoliat la bazine, crăpături pe alei şi denivelări, existenţa unor insecte în apă şi câteva duşuri nefuncţionale. Ştrandul a fost amendat cu 10.000 de lei.

În ceea ce priveşte alimentaţia publică din incinta ştrandurilor, comisarii au descoperit nereguli precum: lipsa unui buletin de analiză pentru produsul finit, lipsa din lista de meniu a gramajului preparatelor şi porţiilor de mâncare, lipsa unei evidenţe scrise a datei congelării, respectiv fabricaţiei pentru preparate, nerespectarea condiţiilor impuse de producător pentru păstrarea produselor, utilizarea mijloacelor de măsurare care aveau verificarea metrologică expirată şi lipsa monitorizării temperaturilor din spaţiile frigorifice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
La baie în Criş e liber de sarcini !?!
A reuşit Bolojan ce nu a reuşit niciun consumator "serios" din zona locală !?! Reîntoarcerea orădenilor la "matcă", cu o baie "bună" la Criş după dispariţia bazinelor tradiţionale, după modelul Birtin !?! Programat metropolitan, ca tot orădeanul să consume ceva pe la Băile Felix ori 1 Mai, ca să asigure coerent veniturile comunei care-l găzduieşte, ca nou proprietar de imobil, pe primarul de la Oradea Mare !?!
Postat 29 Iulie 2014, 19:37 de Ca®p III
DACĂ
LIPSEAU ANALIZA APEI ŞI BULETINELE DE ANALIZĂ ALE PRODUSELOR FINITE - CHESTIUNI VITALE - ŞI TU GIANI ADJUNCTU' ZICI CĂ NU SUNT DEFICIENŢE MAJORE, - LASĂ-TE DE MESERIE!!!!!!!!!! ADICĂ ESENŢIALUL ERA VICIOS ... TREBUIA SĂ TE PUNEM SĂ TE ÎMBĂIEZI ŞI SĂ MĂNÂNCI, SĂ VEDEM, AVEAI CURAJ, CĂ DOAR NU ERA MARE BRINZE !!!!
Postat 29 Iulie 2014, 17:30 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON