URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Februarie 2021, 12:00

Stâlpul societăţii: Lucrările arhitecţilor Vágó se fac praf sub ochii "protectoarei monumentelor" din Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Între cele trei joburi - jurist al Ordinului Arhitecţilor Bihor, director al Fundaţiei pentru Protecţia Monumentelor Bihor şi director interimar al Muzeului oraşului Oradea - multilaterala Angela Lupşea îşi face treaba pe sărite.

Prinsă cu pregătirile pentru concursul organizat pentru directoratul Muzeului şi evaluarea profesională a muzeografilor care au reclamat-o la DNA, pe care îi notează cu "nesatisfăcător" ca să-i poată concedia mai uşor, directoarea uită să vadă şi de protecţia monumentelor.

Vechi de mai bine de un secol, unul dintre stâlpii ansamblului proiectat de celebrii arhitecţi orădeni László şi József Vágó pentru malul Crişului Repede, în zona Primăriei, a sfârşit ca moloz pe malul Peţei.

Proiectat într-un stil secession cum doar la Viena mai poate fi văzut şi lăsat fără titlul de monument istoric din neglijenţa conducerii Fundaţiei, blocul de piatră, aflat într-o stare aparent bună, a fost aruncat la gunoi. Date fiind faptele, dacă ar face "pe bune" evaluarea directoarei Lupşea, conducerea Primăriei ar trebui s-o noteze şi pe ea cu calificativul "nesatisfăcător".

Lucru, însă, greu de crezut, câtă vreme condiţiile de calificare la concursul pe post par să fi fost concepute anume pentru ea...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Daca-s fi pentr-o zi presedinte...
vorba cantecului din popor, al comisiei de examinare, as solicita candidatei si foaia matricola aferenta anilor de studii corespunzatoare notelor din diploma de licenta... In Drept.. Ca pe la Vadu Crisului se facea un fel de...Nu stiu ce...
Postat 12 Februarie 2021, 10:07 de Torqemada
o fosila conservata la caldurica de pnl
duamna Anjelica nu are nimic cu muzeul in afara de faptul ca e fosila prea bine conservata sub fusta peneleului, cinsta cui o tine la caldurica. fataul ei spune multe despre neuronii care-i zburda hoinareste!
Postat 11 Februarie 2021, 18:15 de roger
Vax populi
De duamna asta ținuta în brate de ani de zile de Clanul Soprano pnl Bihor o fi auzit dl Orban cand a declarat cazul chelneriței de la ABA si a missei de la spitalul din Cluj a fi chestii izolate, sau trebuie sa i se dea o cheie?
Postat 11 Februarie 2021, 14:16 de Torqemada
3 joburi
bine ca muritorii de rand nu pot avea nici ore suplimentare peste limita de 12 ore/zi, urmate de doua zile libere... atunci altii cum pot fi cu acte in regula cu 3 joburi?????? ce salar au / ora????
Postat 11 Februarie 2021, 14:06 de sasi
!?
ar fi bine spus de s-a aruncat, s-a turnat piese noi, acoperit cu placi zonele rectangulare, asemanatoare originalului. nu degeaba bat cu ciocanu de un an de zile, sa aiba aceiasi porozitate cu originalul. eterna fascinatie pentru piese noi, sa arate bine in fotografii. e bine? cu siguranta nu! pentru ca nu mai e restaurare ci refacere. sper totusi ca, calitatea va fi mai buna ca cea a pieselor turnate, inlocuite, din ansamblul Duiliu Marcu.
Postat 11 Februarie 2021, 12:19 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON