URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iunie 2017, 14:10

Spre Schengen! Numărul migranţilor prinşi de ITPF Oradea s-a triplat. Marţi au fost capturate 22 de persoane din Orientul Mijlociu şi India

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chestorul Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, a declarat, miercuri, că în primele cinci luni ale anului numărul migranţilor prinşi pe terioriul judeţelor Bihor şi Arad s-a triplat faţă de perioada similară a anului trecut.

De trei ori mai mulţi

"Dacă anul trecut pe primele cinci luni am avut aproximativ 240 de persoane care au încercat să treacă fraudulos frontiera, anul acesta în perioada similară am avut 716 persoane. (…) Deja din luna mai nu a mai fost o creştere aşa de mare, s-a redus presiunea la frontiera cu Serbia. Din luna mai, din câte ştim, s-a modificat ruta pe Croaţia. Asta şi datorită faptului că odată ajunşi în România, migranţii ies mai greu", a afirmat Marin Bondar într-o conferinţă de presă.

Spre deosebire de "trendul" internaţional, cei mai mulţi dintre migranţii prinşi în Bihor şi Arad sunt irakieni şi nu sirieni. "În primele cinci luni cam 495 (n.r. din cei 716 migranţi) au fost irakieni. Am prins şi sirieni, iranieni, pakistanezi şi afgani", a precizat chestorul de poliţie.

Capturile continuă şi în luna iunie. După ce sâmbăta trecută poliţiştii din Borş au prins 32 de irakieni ascunşi într-un TIR ce transporta mobilă, marţi, aceştia au mai prins 22 de migranţi din Irak, Iran, Siria, India şi Pakistan.

Sirieni cu taxiul

Aceştia au fost prinşi în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii Sectorului Borş în zona de competenţă. În jurul orei 22, aceştia au observat pe direcţia localităţii de frontiera Parhida, judeţul Bihor, 18 persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin. Grupul - format din 12 bărbaţi, 2 femei şi 4 minori – a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări. 

În acelaşi timp, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră a oprit pentru control, pe raza aceleiaşi localităţi, un autoturism marca Dacia, înmatriculat în România, condus un cetăţean român, care transporta în regim de taxi patru cetăţeni străini, posesori ai unor documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

Din primele verificări efectuate pentru ambele grupuri, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan, 18 adulţi cu vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani, respectiv patru minori cu vârste între 3 ani şi 17 de ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat ca intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. În cauză au fost întocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cele 22 de persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din Romania "ies mai greu", nu e o veste buna
Inseamna ca sunt ceva probleme: degeaba sunt prinsi la iesire - de ce nu sunt prinsi cand vor sa intre in Romania? E tara noastra mai atractiva? Sunt granitele noastre mai prost pazite si e intrarea in Romania mai facila? Vor fi cheltuieli administrative mai mai cu ei daca ii prinzi la Oradea cand vor sa iasa, sa le dai azil, transport, mancare, decat daca ii prinzi la Vama Veche si nu ii lasi sa intre.
Postat 21 Iunie 2017, 16:13 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON