URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2023, 12:29

Sportivii orădeni Ioana Hanaș, Karina Mihuța și David Sferle au devenit campioni mondiali la kempo

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei trei sportivi ai clubului Crişul Oradea, care au făcut parte din delegaţia României la întrecerile Campionatului Mondial de Kempo IKF, competiţie rezervată copiilor, juniorilor și seniorilor şi care s-a desfăşurat în Portugalia, s-au întors cu şase medalii.

Participând la primul concurs de kempo, judoka Ioana Hanaş a avut o evoluţie foarte bună şi a devenit campioană mondială la kempo în cadrul probei submission seniori -50 kg.

La categoria junioarelor, Karina-Ioana Mihuța a avut, la rându-i, evoluţii foarte bune, reuşind să termine pe primul loc şi să îşi adjudece, de asemenea, medalia de aur la full-kempo -60 kg, dar și bronzul la semi-kempo 60 kg.

Cele mai multe medalii dintre orădeni le-a obţinut David Sferle, care a cucerit şi el medalia de aur la semi-kempo, dar şi argintul la K1, respectiv medalia de bronz la submission, toate acestea la categoria +95 kg a seniorilor.

Astfel, sportivii clubului orădean Crişul au reuşit la ediţia cu numărul 19 a Mondialelor de Kempo IKF să obţină trei titluri de campioni mondiali şi unul de vicecampion mondial.

Cei trei sportivi sunt pregătiţi la clubul orădean de antrenorul Romeo Tulkos. Ei au făcut parte însă din echipa României la aceste întreceri, echipă care s-a situat pe locul I în clasamentul general pe naţiuni. În ierarhia generală finală, România a acumulat 307 puncte și s-a situat pe primul loc, fiind urmată de Spania cu 268 puncte și de Portugalia cu 116 puncte.


Sportiva Ioana Hanaș alături de șefa Clubului Crișul, Pető Dalma, și de antrenorul Tulkos Rómeó

De menţionat că întrecerile din Portugalia de la Caldas da Rainha, desfăşurate în perioada 26-30 aprilie, au reunit la stat 2.400 de sportivi din 62 de țări. Aceştia au concurat pe 18 suprafețe.

„Felicitări sportivilor și antrenorului Tulkos Rómeó, pentru aceste rezultate deosebite! Totodată este extrem de important faptul că România a devenit campioana lumii la Kempo! Felicitări pentru acest rezultat deosebit întregii delegații, condusă de președintele Federației, dl. Amatto Zaharia!”, au transmis, pe Facebook, conducătorii clubului orădean.

După Mondiale, pentru cei trei sportivi de la CS Crişul va urma o altă competiție majoră, respectiv Campionatul European de Kempo, care este programat în luna octombrie, în Turcia, la Istanbul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON