URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2021, 19:00

Spitalul Judeţean din Oradea, dotat cu ureteroscoape de 22.000 de euro de o asociaţie locală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii unei asociaţii din Oradea alături de un medic urolog, Mihai Vârlan, au finalizat un proiect de strângere de fonduri în urma căruia Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a primit trei renoureteroscoape, instrumente cu ajutorul cărora afecţiunile renale pot fi tratate prin metode minim invazive.

Donaţia a fost făcută de Asociaţia Unanimis, care, la rându-i, a strâns fondurile necesare de la mai multe firme. În total este vorba despre 22.000 de euro. 

Potrivit unui comunicat transmis de iniţiatori, Clinica de Urologie din Oradea este printre puţinele din sistemul public din ţară care oferă această metodă intervenţională minim invazivă. 

"Ureteroscoapele flexibile sunt folosite în aplicarea metodei moderne minim invazive de tratament a afecţiunilor renale. Pietrele la rinichi sunt pulverizate cu ajutorul unei fibre LASER după ce ureteroscopul pătrunde în organism folosind exclusiv orificiile naturale ale acestuia. Spre deosebire de metodele clasice, care presupun riscul unor hemoragii atunci când rinichiul este perforat, intervenţia realizată cu ajutorul ureteroscopului flexibil lasă rinichiul intact. Dacă în trecut perioada de recuperare după interventie presupunea 4-5 zile de spitalizare şi 3 săptămâni de repaus, acum aceasta s-a redus la o zi de spitalizare şi 2-3 zile de repaus, după care pacientul îşi poate relua activitatea profesională", a transmis dr. Mihai Vârlan - medic primar urologie. 

Banii necesari au fost strânşi prin direcţionarea de către mai multe companii (Ecojur SRL, Lava Knitting SRL, Strada Doua SRL, Infotax SRL, Chromaktiv SRL, Autocim SRL, Allien Charging SRL şi TIR eu) a procentului de 20% din impozitul pe profit sau impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat trimestrial sau anual către Asociaţia Unanimis, condusă de Simona Secară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pe cand o investitie in cadrele medicale pentru a-si dezvolta un comportament civilizat si demn?
o fapta buna, felicitari celor care s-au implicat in aceasta actiune. urmeaza o intrebare de bun simt: cand se va investi in cursuri de deontologie profesionala pentru doctori si alte cadre medicale? - acestea sunt absolut necesare pentru dezvoltarea empatiei fata de pacienti, comunicare eficienta, eliminarea dispretului si mai ales stop bacsis/mita/atentie? dezvoltam spitale, diversificam aparatura, dar pe medici cine ii scoleste sa aiba un comportament civilizat si demn de meseria lor?
Postat 07 Mai 2021, 15:53 de roger
.
Da pentru colonoscopie nu ati cumparat nimic? ????
Postat 07 Mai 2021, 07:46 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON