Printr-un comunicat de presă transmis vineri, Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix şi-a prezentat bilanţul anului 2017. Conform documentului, în anul care în curând se termină, spitalul "a continuat procesele de reabilitare a infrastructurii şi de dotare a bazei materiale".
Din veniturile proprii ale spitalului, s-au investit în total un milion de lei. Potrivit comunicatului, o parte din bani – fără a se preciza cât – s-au cheltuit pentru achiziţia de aparatură medicală, spitalul cumpărând un echipament robotizat de reeducare a mâinilor, un aparat de electroterapie medie şi joasă frecvenţă, un verticalizator pentru posturare şi reabilitare neurologică, un echipament pentru reabilitare neuromotorie prin stimulare multisenzorială cu realitate virtuală, un cuptor pentru încălzirea, sterilizarea şi amestecul parafinei, mese kinetoterapie reglabile, respectiv un defibrilator portabil bifazic.
De asemenea, spitalul a cumpărat licenţe necesare programelor informatice folosite şi dotări pentru bucătărie şi spălătire şi a plătit avizarea şi execuţia unor lucrări de foraj apă geotermală. "Agenţia Naţională de Resurse Minerale a aprobat licenţa de dare în administrare pentru explorarea resurselor de apă geotermală şi apă mineral terapeutică din perimetrul Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix. În perioada de valabilitate a licenţei (4 ani), se vor executa toate lucrările necesare pentru evaluarea resurselor existente şi stabilirea metodei optime de exploatare a acestora", se arată în comunicatul semnat de managerul spitalului, Nicoleta Ramona Suciu. Astfel, în următorii ani, spitalul doar va studia zăcământul şi va stabili dacă şi cum poate exploata apa.
Tot la capitolul investiţii au fost cuprinse cheltuielile pentru studiul de fezabilitate necesare pentru demararea unei construcţii noi. Clădirea – despre care nu se precizează ce suprafaţă va avea ori când ar urma să fie ridicată – va servi drept secţie clinică şi ambulator pentru tratamente de recuperare neuropsihomotorie, dar şi de recuperare medicală pentru copii.
Comunicatul spitalului mai menţionează că unitatea nu are arierate faţă de furnizori.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.