URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Februarie 2015, 18:48

Sorin Buhaş a demisionat de la şefia Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sorin Buhaş a renunţat la funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor. "Vreau să vă informez faptul că din 26 februarie intră în vigoare demisia mea. Am demisionat din postura de director executiv al DJST Bihor, fără a mă repoziţiona pe o funcţie executivă, deci practic am părăsit instituţia", şi-a început acesta conferinţa de presă de joi.

Buhaş s-a aflat la conducerea DJST Bihor de aproape 6 ani, fiind instalat în funcţia de director executiv în anul 2009 şi susţine că este dorinţa lui "sută la sută de a pleca". "Nu există nicio presiune din acest punct de vedere. Vă daţi seama, dacă ar fi existat o presiune, aceasta nu ar fi venit acum. Eu am alte perspective însă. Sunt tot din data de 25 februarie cadru didactic la Universitatea din Oradea, la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, la departamentul de Educaţie Fizică", şi-a motivat demisia Sorin Buhaş.

Deşi cele două funcţii nu ar fi incompatibilitate, Buhaş a trebuit să aleagă una dintre ele pentru că, potrivit Codului Muncii, nu se poate munci mai mult de 12 ore pe zi, iar fiind cu normă întreagă la Universitate nu putea să-şi acopere şi activitatea de conducere de la DJST Bihor.

În mandatul de aproape 6 ani, directorul se poată lăuda cu anumite realizări, dar are şi obiective neîndeplinite. La capitolul realizări se remarcă noul sediu al Direcţiei, care acum este al DJST-ului şi nu se mai plăteşte chirie pe el, "cum s-a întâmplat înainte, încă din 1990", renovarea şi reutilarea cantinei Direcţiei, dar şi reabilitarea hotelului şi amenajarea curţii interioare a DJST.

"Pentru investiţiile făcute, trebuie să le mulţumesc încă o dată domnilor Sorin Moldovan şi Emilian Pavel, pentru că, cel puţin din punctul de vedere al poziţiei de orădeni, şi-au onorat poziţiile avute la minister", a precizat Sorin Buhaş.

La capitolul nerealizări, Buhaş a trecut faptul că nu s-a reuşit transferul taberelor nefuncţionale, aflate în conservare, de la Roşia, Urviş şi Nucet, către  autorităţile locale. "Noi am făcut toate demersurile pentru a le preda consiliilor locale. Le-am trimis adresă, acestea şi-au făcut treaba şi sunt consilii care au emis hotărâri pentru a le prelua, dar din păcate nu a mai apărut hotărârea de Guvern necesară", a precizat conducătorul Direcţiei.

În ceea ce priveşte activităţile sportive, Sorin Buhaş a precizat, cu modestie, că "în această perioadă au fost organizate, în medie, peste 100 de acţiuni pe an, ceea ce este destul de bine".

Până la numirea unui nou director executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret în baza unui concurs, interimatul la şefia instituţiei îl va asigura Agota Bokor, directorul executiv adjunct.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Dezastrul Buhaş !!!
Vraişte rămâne la Sport şi Tineret ... s-a dezmebrat şi transferat, după ce a fost distrus prin neîntreţinere, întregul patrimoniu !!!
Postat 20 Februarie 2015, 10:09 de WinDos
Doamne ajuta!
Ce loc caldut e Universitatea din Oradea! Cand toata lumea restructureaza, Ilies angajeaza! In rest,, foarte bine ca a plecat! Nu a facut nimic, in fara de sediu! 100 de evenimente pe hartie, in realitate spre zero! La fel si partea de tineret, ZERO!!!!
Postat 20 Februarie 2015, 08:44 de Universitarul_autentic
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON