URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2017, 10:07

Şoferii care nu produc accidente vor plăti poliţe RCA cu 50% mai mici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Veşti bune pentru şoferii disciplinaţi în trafic: dacă nu produc accidente, vor primi un bonus de 50% la poliţele de asigurare obligatorie. Măsura a fost decisă luni în Parlament, după ce bonusul iniţial era de doar 32%.

Aşadar, şoferii mai vigilenţi vor plăti poliţa de asigurare auto obligatorie la jumătatea din valoare. "În ceea ce priveşte acest bonus malus, am convenit ca cel care are un comportament adecvat în trafic trebuie să primească un discount semnificativ", a explicat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu, citat de rfi.ro.

Pe de altă parte, şoferii care produc accidente vor plăti în continuare o asigurare mai mare decât cei din prima categorie, dar nu dublu, aşa cum se propusese iniţial. "În ceea ce priveşte categoria persoanelor care au un comportament inadecvat în trafic, ele vor fi plăti următoarea poliţă RCA crescută cu până la 180%. Iniţial, creşterea era de 200%, dar valoarea a scăzut în urma dezbaterilor cu asociaţii de protecţia a consumatorului, transportatori şi service-uri, a precizat liderul ASF.

Totodată, autorităţile vor să se asigure că preţurile nu vor exploda. Clienţii cu risc ridicat de a produce accidente vor fi orientaţi către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din Români (BAAR) în cazul în care primesc 3 oferte prea mari, peste tariful de referinţă plus factorul n.

"Atunci BAAR, într-un termen prestabilit de normă, va oferta aceşti clienţi şi îi va repartiza către asigurători în funcţie de cota de piaţă pe care o au aceştia la o dată de referinţă. Se protejează inclusiv clienţii cu risc ridicat. Nu putem lăsa preţurile să crească în mod necontrolat. Clienţii cu risc ridicat vor fi cei care au făcut cele mai multe accidente, frecvenţa daunei este foarte ridicată, care în mod evident nu respectă regulile în trafic. Un proiect al nostru pe termen mediu şi lung este de a interconecta bazele de date ale pieţei asigurărilor cu cea a poliţiei şi a merge pe individualizarea riscului", a mai arătat oficialul ASF.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Titlul e gresit, nu reflecta adevarul!
Pot să fac ,,n" accidente, dacă nu sunt victime şi nu folosesc poliţa rca plătesc la fel ca unul care n-a avut nicio tamponare! Despre clienţii ,,cu risc ridicat", banalităţi, nimic concret. Citez "Un asigurat cu risc ridicat se poate adresa BAAR pentru formularea unei oferte de asigurare. BAAR îi va face apoi o oferta de asigurare calculată pornind de la tariful de referinţă (nu sub acest tarif, dar nici mai mare de N ori decât tariful). Apoi, BAAR îi va alocă asiguratului cu risc ridicat un asigurător RCA cu care să-şi încheie contractul de asigurare. Odată ce s-a făcut alocarea, asiguratorul indicat de BAAR nu va putea să refuze să încheie contractul cu asiguratul cu risc. Dacă va refuza să încheie contractul, asiguratorul va comite o contravenţie şi va risca o amendă de la 50.000 lei la 500.000 lei. Practic, asiguratorul va fi obligat să încheie contractul respectiv, sub presiunea unei eventuale amenzi."
Postat 18 Iulie 2017, 10:36 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON