URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2017, 13:00

Situaţie absurdă, în Sîntandrei: Câinii luaţi de pe străzi, duşi în… Satu Mare! (FOTO / VIDEO)

Situaţie absurdă, în Sîntandrei: Câinii luaţi de pe străzi, duşi în… Satu Mare! (FOTO / VIDEO) captură Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie absurdă în localitatea bihoreană Sîntandrei. Stăpânii mai multor câini s-au trezit că trebuie să-şi ridice animalele de la peste 130 de kilometri, în Satu Mare, după ce primăria a încheiat un contract cu un adăpost de acolo.

Informaţia a fost făcută publică deteleviziunea Digi24 Oradea, potrivit căreia aproape 40 de câini, pui şi adulţi, au fost ridicaţi recent din adăpostul de la Dara, judeţul Satu Mare, de o asociaţie pentru protecţia animalelor din Bihor.

Iubitorii de animale sunt revoltaţi pentru că patrupedele, multe dintre acestea cu stăpân, au fost capturate şi duse la mai bine de 130 de kilometri distanţă. În plus, animalele ar fi ținute în condiții mizere!

Reprezentanţii asociaţiei au declarat jurnaliştilor că sunt foarte mulţi câini cu stăpân care nici măcar nu ştiu că patrupedele lor pot să ajungă taman în judeţul Satu Mare.

"Am mai reuşit să scoatem pe buletinele fetelor care au venit cu mine încă şase într-o stare groaznică", a precizat, pentru Digi24, Ildiko Kosztin, reprezentanta Asociaţiei Animal Shields Oradea.

În replică, proprietarul adăpostului spune că situaţia câinilor se regăseşte pe site. "Este pe site, se poate interesa, ei ştiu foarte bine, se uită, urmăresc", a declarat Iosif Balog. Întrebat ce se întâmplă cu oamenii mai în vârstă, care nu se pot uita pe internet, acesta a spus că "sunt telefoane".

Problema este că mulți locuitori nu știu nici măcar numele firmei care asigură aceste servicii în Sîntandrei. În plus, chiar și dacă ar ști, ar fi greu să ajungă la ea. La o simplă căutare pe internet, nu este clar care anume este adresa adăpostului, astfel că unui proprietar care şi-ar căuta câinele i-ar fi aproape imposibil să-l găsească.

Chestionată de Digi24, conducerea primăriei Sîntandrei a precizat că s-a ajuns în această situaţie în urma unei licitaţii. Contractul încheiat cu firma din Satu Mare s-a făcut în baza unei proceduri de achiziţie publică.

Întrebat despre reclamaţiile asociaţiilor pentru protecţia animalelor cum că au ridicat inclusiv câini cu stăpân, primarul comunei Sîntandrei, Ioan Mărcuş, a spus că: "Dacă nu sunt în curţile oamenilor, sunt pe domeniul public. Nu prea este corect să stea pe domeniul public".

De precizat că dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după 14 zile câinii sunt eutanasiaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON