URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2017, 13:00

Situaţie absurdă, în Sîntandrei: Câinii luaţi de pe străzi, duşi în… Satu Mare! (FOTO / VIDEO)

Situaţie absurdă, în Sîntandrei: Câinii luaţi de pe străzi, duşi în… Satu Mare! (FOTO / VIDEO) captură Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie absurdă în localitatea bihoreană Sîntandrei. Stăpânii mai multor câini s-au trezit că trebuie să-şi ridice animalele de la peste 130 de kilometri, în Satu Mare, după ce primăria a încheiat un contract cu un adăpost de acolo.

Informaţia a fost făcută publică deteleviziunea Digi24 Oradea, potrivit căreia aproape 40 de câini, pui şi adulţi, au fost ridicaţi recent din adăpostul de la Dara, judeţul Satu Mare, de o asociaţie pentru protecţia animalelor din Bihor.

Iubitorii de animale sunt revoltaţi pentru că patrupedele, multe dintre acestea cu stăpân, au fost capturate şi duse la mai bine de 130 de kilometri distanţă. În plus, animalele ar fi ținute în condiții mizere!

Reprezentanţii asociaţiei au declarat jurnaliştilor că sunt foarte mulţi câini cu stăpân care nici măcar nu ştiu că patrupedele lor pot să ajungă taman în judeţul Satu Mare.

"Am mai reuşit să scoatem pe buletinele fetelor care au venit cu mine încă şase într-o stare groaznică", a precizat, pentru Digi24, Ildiko Kosztin, reprezentanta Asociaţiei Animal Shields Oradea.

În replică, proprietarul adăpostului spune că situaţia câinilor se regăseşte pe site. "Este pe site, se poate interesa, ei ştiu foarte bine, se uită, urmăresc", a declarat Iosif Balog. Întrebat ce se întâmplă cu oamenii mai în vârstă, care nu se pot uita pe internet, acesta a spus că "sunt telefoane".

Problema este că mulți locuitori nu știu nici măcar numele firmei care asigură aceste servicii în Sîntandrei. În plus, chiar și dacă ar ști, ar fi greu să ajungă la ea. La o simplă căutare pe internet, nu este clar care anume este adresa adăpostului, astfel că unui proprietar care şi-ar căuta câinele i-ar fi aproape imposibil să-l găsească.

Chestionată de Digi24, conducerea primăriei Sîntandrei a precizat că s-a ajuns în această situaţie în urma unei licitaţii. Contractul încheiat cu firma din Satu Mare s-a făcut în baza unei proceduri de achiziţie publică.

Întrebat despre reclamaţiile asociaţiilor pentru protecţia animalelor cum că au ridicat inclusiv câini cu stăpân, primarul comunei Sîntandrei, Ioan Mărcuş, a spus că: "Dacă nu sunt în curţile oamenilor, sunt pe domeniul public. Nu prea este corect să stea pe domeniul public".

De precizat că dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după 14 zile câinii sunt eutanasiaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON