URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2020, 11:17

Situaţia Covid în Bihor: 152 noi infectări, 7 decese şi doar 85 de vindecări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au anunţat duminică 152 noi infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în judeţ a ajuns la 13.861 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, între persoanele recent diagnosticate sunt şi 13 cadre medico-sanitare, 7 angajaţi ai Spitalului Municipal din Oradea şi 6 ai Spitalului Judeţean.

Bihorenii confirmate cu Covid sunt din Oradea, Biharia, Popeşti, Vârciorog, Cefa, Cociuba Mare, Borod, Şuncuiuş, Beiuş, Şoimi, Lazuri de Beiuş, Uileacu de Beiuş, Dobreşti, Drăgăneşti, Ştei, Aleşd, Sălard, Sântandrei, Borş, Balc, Avram Iancu, Batăr, Salonta, Tinca, Tileagd, Brusturi, Vârciorog, Gepiu, Chişlaz, Pietroasa, Cherechiu, Nojorid, Tăuteu, Tărcaia, Săcueni şi Lăzăreni.

Vindecări puţine

Potrivit comunicatului comun al Prefecturii şi DSP Bihor, bilanţul deceselor a ajuns la 382, ceea ce înseamnă că au fost declaraţi decedaţi din cauza infecţiei încă 7 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea.

Numărul vindecărilor a crescut cu doar 85 de la raportarea precedentă, totalul acestora urcând la 10.560 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate duminică dimineaţă 451 persoane, din care 41 în compartimentele ATI ale acestei unităţi şi în secţia de specialitate a spitalului privat Pelican. În judeţ numărul cazurilor active a coborât la 2.919.

Controale şi amenzi

Polițiștii și jandarmii din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat și măsuri de sancționare pentru încălcarea legislației în vigoare. Echipele mixte au verificat 2.877 persoane carantinate și 1.858 persoane izolate la domiciliu, precum şi modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare în 170 societăți comerciale și 62 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 239 sancțiuni contravenționale, din care 96 cu avertisment scris și 143 cu amenzi în valoare de 73.850 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

În aceste misiuni au fost implicați 222 polițiști și 54 jandarmi, din care 14 în patrule mixte, aplicând 17 sancțiuni contravenționale, din care 11 cu avertisment scris și 6 cu amenzi în valoare de 3.000 lei. Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în cele două localități carantinate, Câmpani și Fânațe.

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana Bihor au efectuat 112 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
?
Chiar nu ne dăm seama cât de tembele sunt raportările astea? Și infectații, și vindecații, și decedații sunt mult mai mulți decât cei prinși în statisticile oficiale; prin urmare, chiar nu văd de ce ne-am bate capul. Iar dacă tot vor să ne bată la cap cu raportări, atunci ar fi interesant să știm câți bolnavi de Covid-19 sunt detectați zilnic, nu câți infectați. Și câți dintre ei chiar au nevoie de spitalizare. În rest, apă de ploaie...
Postat 30 Noiembrie 2020, 07:15 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON