URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2021, 12:08

Situaţia Covid la zi: Peste 500 de cazuri active în Oradea, unde incidenţa a ajuns la 2,32 la mie. Mai multe paturi ATI Covid

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 117 infecţii cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultima zi în judeţul Bihor, după prelucrarea a peste 1.000 de teste. Numărul cazurilor active depăşeşte 1.100, dintre care peste 500 sunt în Oradea, unde incidenţa continuă să crească.

Mai multe paturi ATI - Covid 

Datele apar în cel mai recent comunicat transmis vineri de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor, unde se mai precizează că, dintre persoanele infectate, 38 sunt în stare gravă, fiind internate pe secţiile ATI – Covid.

Bilanţul deceselor înregistrate de la debutul pandemiei la persoane infectate stagnează de ieri la 1.602. 

În ceea ce priveşte paturile ATI – Covid, numărul acestora continuă să crească în Bihor. Astfel, potrivit celor mai recente date ale DSP Bihor, sunt 22 de paturi la Spitalul Pelican, 10 paturi la Spitalul Municipal, în timp ce, de joi, Spitalul Judeţean a suplimentat numărul acestor paturi, ajungând la 15. 

În plus, la Spitalul Municipal se fac lucrări de amenajare a unei noi secţii cu încă 10 paturi ATI-Covid. În acest timp, în curtea unităţii spitaliceşti, a fost adusă o unitate mobilă, mai precis un TIR de mari dimensiuni, al IGSU, cu 12 paturi de terapie intensivă, pentru situaţia în care numărul pacienţilor în stare gravă va creşte brusc. 

Ceilalţi bolnavi "să nu se sperie"

"Celelalte persoane care suferă de boli cronice non-Covid nu trebuie să se îngrijoreze. Sunt paturi în spitalele orădene, nu trebuie să se sperie că nu vor fi îngrijiţi. Toate secţiile pentru afecţiuni curente, acute şi cronice, sunt deschise", a precizat pentru BIHOREANUL dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor. 

Vineri dimineaţa, numărul cazurilor active de Covid-19 în Bihor a ajuns la 1.108. Cele mai multe dintre ele sunt în Oradea, mai precis 524, ceea ce înseamnă că incidenţa a ajuns la 2,32 / mie. Un număr mare de cazuri există şi în comune limitrofe, mai precis Sântandrei (23 de cazuri şi incidenţă 2,8), respectiv Sânmartin (30 de cazuri şi incidenţă 2,32). 

După creşterea incidenţelor în mai multe localităţi din Bihor, CJSU s-a reunit joi după amiaza şi a decis introducerea unor restricţii.

Campania de vaccinare a luat un mic avânt joi, arată datele transmise vineri dimineaţa de DSP. Astfel, au fost vaccinate 436 de persoane, faţă de 293 de persoane în ziua anterioară. 

În total, în Bihor sunt 120.977 de persoane vaccinate cu schema completă. Au fost administrate de la debutul campaniei 268.442 de doze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
21 octombrie 2021 este momentul de reper pentru Bihor.
Tot județul, nu numai Oradea. Atunci se va declara scenariul "roșu" pentru zona asta. Conform prognozei decise de Johannes, Cuțu-cuțu și Arahat, pe săptămânile ce urmează județ cu județ. Că pentru "neterminații" ăștia contează programarea, nu prevenția și/sau tratamentul endemiei. Așa că, nu-i nicio conspirație. E doar o prognoză a dinamicii Covidului.
Postat 24 Septembrie 2021, 12:51 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON