URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Octombrie 2020, 13:45

Sisteme moderne de cântărire în mers a vehiculelor, instalate în vama Borş 2 de pe autostradă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru sisteme moderne de cântărire în mers a vehiculelor rutiere au fost puse în funcţiune de CNAIR, în punctul de frontieră Borş 2, de pe secţiunea dintre Biharia şi Borş a autostrăzii A3, la graniţa României cu Ungaria.

Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, joi, au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România şi două sisteme de cântărire pe sensul de ieşire din ţară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control şi Încasare Borş 2.

"Reamintim că aceste sistemele de cântărire au în componenţă camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare şi imaginea asociată a fiecărui vehicul ce trece prin zona de control şi introduce automat în aplicaţia informatică datele preluate. Cele 4 sisteme puse astăzi în funcţiune fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire a punctelor de trecere a frontierei", arată CNAIR.

Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

"În urma montării noilor tipuri de cântare la Calafat, valoarea încasărilor a crescut exponenţial în acest punct de trecere a frontierei, iar astăzi am condus comisia de recepţie pentru alte 4 astfel de cântare la Borş 2. Automatizarea şi softurile moderne reduc la maximum posibilităţile de fraudă în această activitate. Dotarea cu aceste cântare moderne reprezintă un pas important pentru tarifarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment.", a declarat Ovidiu Barbier, directorul General Adjunct al CNAIR, citat în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cantarele astea ar fi utile si la intrarea in oras, pe soselele principale
Pe cand o investiție de genul asta in Oradea, la intrarile principale in oras?
Postat 30 Octombrie 2020, 21:33 de Doru2019
investitie cu randament / stat de drept
atunci sa fie astfel de cantare la toate punctele de frontiera, si chiar si la podurile ce au limite mai reduse
Postat 30 Octombrie 2020, 19:04 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON