URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2015, 17:05

Simulare de dezastru la Barajul Tileagd (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alarmele au sunat, joi, în aval de barajul de la Tileagd. Sunetul lor n-au anunţat însă un dezastru, ci doar un amplu exerciţiu de cooperare, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana la barajul Tileagd.

Exerciţiul s-a făcut împreună cu Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Tileagd, Săcădat şi Ineu şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale acestor unităţi administrativ-teritoriale, deoarece aceste sate ar fi primele afectate de inundaţii în urma unui accident la baraj.

În cadrul exerciţiului, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tileagd au ridicat un dig cu saci de nisip la baraj, la Săcădat a fost verificată audibilitatea semnalului „Alarmă la dezastr”, iar în Ineu şi Botean a fost simulată evacuarea persoanelor.

„În acest sens, au fost evacuate două clase de elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Ineu, care conform scenariului se aflau în zona de risc, elevii fiind transportaţi la Căminul Cultural Botean, amenajat ca spaţiu de adăpostire, unde s-a procedat la luarea în evidenţă a acestora, asigurarea hranei şi repartiţia în locurile de cazare”, a precizat căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Exerciţiul de alarmare şi salvare a fost coordonat de prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Crişana, colonel Caba Sorin Mihai, şi a vizat în principal antrenarea structurilor judeţene şi locale cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, verificarea aplicabilităţii schemelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare şi a fluxului  informaţional-decizional în situaţii deosebite; verificarea capacităţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de a realiza măsurile de prevenire, protecţie, intervenţie şi refacere în zonele inundate şi verificarea sistemului de avertizare-alarmare în aval de barajul Tileagd, precum şi mijloacele de alarmare ale localităţilor situate în aval.

De asemenea, militarii au urmărit perfecţionarea formelor de cooperare între organele administraţiei publice locale, instituţii, operatori economici şi elemente specializate ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru aplicarea unor măsuri specifice şi actualizarea documentelor operative şi a procedurilor standard operaţionale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON