URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2020, 13:13

Şi tu poţi să-l ajuţi pe micuţul Noel, cu un simplu SMS. "Vă implor, ajutaţi-ne să adunăm cât mai repede banii pentru tratament", transmite mama sa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Micuţul Noel Olyus, un bebeluş în vârstă de doar 9 luni din Oradea, diagnosticat anul trecut cu amitrofie spinală de tip 1 (SMA1), are în continuare nevoie de ajutor. Familia sa luptă din răsputeri să strângă cei 2,09 milioane de euro pentru a-i oferi copilaşului tratamentul salvator, Zolgensma, care va opri evoluţia bolii, iar până acum s-au strâns puţin peste jumătate.

"Sunt disperată mai mult că oricând, şi vă rog, vă implor să ne ajutaţi să strângem cât mai repede bănuţii pentru tratamentul lui Noel. Nu îmi stă în caracter să cer nimic de la oameni, dar acum miza e prea mare... E VIAŢA copilului meu... Vă sunt enorm de recunoscătoare pentru tot ce aţi făcut şi până acum pentru noi, dar vă rog, nu încetaţi să ne sprijiniţi, invitaţi-vă prietenii, cunoştinţele în paginile de licitaţii pentru Noel. Convingeţi cât mai mulţi oameni să intre în Campania "La mulţi ani, Noel", unde armata noastră de îngeri a pregătit nenumărate surprize pentru a recompensa donaţiile dumneavoastră. Trimiteţi SMS numărul 8828 cu textul Noel", a transmis mama copilaşului pe pagina de Facebook Micutul Noel- SMA1, creată pentru a-l ajuta pe Noel.

Practic, cei care vor trimite un SMS cu numărul 8828, cu textul Noel, vor dona, fără mari eforturi, suma de 2 euro.

Apelul părinților este cu atât mai disperat cu cât starea de sănătate a copilului se degradează cu fiecare zi ce trece. Zilele trecute a făcut insuficienţă respiratorie severă, din care, din fericire, şi-a revenit, cu ajutorul medicilor. Ulterior părinţii l-au dus la Bucureşti pentru investigaţii suplimentare.

O înregistrare postată pe pagina de Facebook îl arată pe copilaş vioi la consultație, medicul Andrada Mirea explicând în ce constă boala lui Noel. Pe scurt, muşchii lui nu sunt la fel de dezvoltaţi ca în cazul celorlalți bebeluşi de vârsta lui. Noel nu poate face gesturi altminteri simple, de a sta în funduleţ, şi nici să-şi ţină capul drept, când e ridicat, de pildă, de pe pat.

Amitrofia spinală musculară tip 1 este o boală genetică rară şi progresivă, care se manifestă prin pierderea neuronilor cu rol motor, ceea ce duce la pierderea progresivă a muşchilor folosiţi în mişcare şi, implicit, la deces. De multe ori, pacienţii ajung în stop cardio respirator şi îşi pierd viaţa înainte de împlinirea vârstei de doi ani.

Acesta este motivul pentru care, de când au aflat diagnosticul, membrii familiei au lansat mai multe apeluri pentru a-l ajuta pe cel mic.

"Nici nu vreau să mă gândesc la faptul că majoritatea copiilor de SMA 1 mor din cauza insuficiențelor respiratorii... Vă implor, ajutați-ne să adunăm cât mai repede banii pentru tratament. Suntem la jumătatea drumului, am ajuns până aici cu ajutorul dumneavoastră", a mai scris mama băieţelului.

Pe lângă donația prin SMS, cine dorește îl mai poate sprijini pe Noel şi donând orice sumă prin următoarele modalităţi.

Conturi din România :

RON: RO33BTRLRONCRT0532233601

EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601

Beneficiar: ASOCIATIA PENTRU MICUTUL NOEL

Numele băncii : Banca Transilvania

Adresa băncii: Agentia Valea Lui Mihai, Str. Marton Aron, Nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, Romania

SWIFT/BIC Kód: BTRLRO22

Revolut (pe numele Hilda Fodor): 0756383575

GoFundMe: gf.me/u/wfyvjv

PayPal: https://www.paypal.me/HelpNoelSMA1

Paypal sau card bancar: https://noelsma1.ro/index.php/doneaza

https://www.facebook.com/donate/2598302933823679/?fundraiser_source=external_url

Orice ajutor contează!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON