URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Martie 2018, 15:50

Şi-a omorât cei doi copii şi soţia, după care s-a predat la poliţie!

Şi-a omorât cei doi copii şi soţia, după care s-a predat la poliţie! foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caz şocant în Braşov, unde un bărbat de 43 de ani şi-a omorât familia, după care a mers la Poliţie şi s-a predat. Și-a ucis soţia de 42 de ani şi cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani.

Potrivit Digi24.ro, crimele ar fi avut loc în noaptea de luni spre marţi, când cei trei dormeau. Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care individul a recurs la acest gest.

"Se efectuează cercetarea la faţa locului pentru stabilirea circumstanţelor efectuării acestor fapte. Bărbatul e în custodia poliţiştilor. El s-a prezentat la secţie în jurul orei 13:00. S-a constituit un dosar penal pentru omor calificat în acest caz. Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea", afirmă Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Potrivit Mediafax, numele bărbatului este Florin Mircea Buliga şi este originar din Suceava. Surse din cadrul Poliţiei au declarat pentru agenția de știri că bărbatul este administratorul unei societăţi comerciale.

"Bărbatul a aşteptat să adoarmă soţia şi copiii, după care i-a înjunghiat. S-a prezentat la Poliţie la ora 13", au adăugat sursele.

Înainte de a-şi omorî familia, bărbatul a avut "o experienţă religioasă, în urma căreia a încercat să se sinucidă".

"Se pare că omul acesta a avut nişte probleme. Încercase să-şi găsească liniştea undeva în zona unor culte religioase sau biserici. Cert e că nu a reuşit să se liniştească acolo. A venit şi a profitat că ceilalţi membri ai familiei dormeau şi a făcut ceea ce chiar nu trebuia făcut. A omorât 3 oameni care ar fi putut să se apere dacă ar fi fost în altă ipostază", a precizat, pentru Digi24, Dan Antonescu, expert criminolog.

"E devreme pentru orice supoziţie, autorii unor crime atât de feroce sunt cei care le săvârşesc într-un moment de confuzie, pe fond emoţional. După tensionare, are loc uşurarea, refularea, el realizează ce a făcut, gravitatea faptei. Mă surpinde că ei  (criminarii n.r.) acţionează în zona totul sau nimic, adică între extreme: după ce a comis crima s-a predat", a declarat, pentru sursa citată, Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

"Gândul nu mai există în acel moment, gândirea raţională este înnăbuşită de afect, de stările emoţionale, de furie, şi atunci nu mai gândeşte. E greu să ne imaginăm cum a ucis", a adăugat psihologul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON