URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2020, 19:22

Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, îşi abandonează mandatul de consilier judeţean după doar o şedinţă de lucru: „Merg la Parlament”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a "combătut" o singură dată în noul Consiliu Judeţean, în care nu mai deţine funcţia de vicepreşedinte, ci de simplu consilier.

La finele celei dintâi şedinţe, Mang a anunţat că renunţă la mandat, pregătindu-se să devină deputat, după ce şi-a adjudecat prima poziţie pe lista de candidaţi a PSD pentru alegerile legislative din 6 decembrie.

Abandon la "Diverse"

Fostul vicepreşedinte al CJ, care s-a manifestat la prima reuniune de lucru a noului CJ desfăşurată joi cel mai vocal dintre toţi, "desfiinţând" planul actualului preşedinte Ilie Bolojan de a reduce organigrama prin concedieri de personal, şi-a anunţat decizia de a renunţa la mandat abia la finele şedinţei, la punctul "Diverse" de pe ordinea de zi.

Mang şi-a pregătit şi un "preludiu" lung, luând cuvântul pentru a-şi apăra mandatul de vice din ultimii patru ani, răspunzându-i lui Bolojan că nu a lăsat mizerie în birou, aşa cum reproşase acesta. "Aţi spus că aţi găsit mizerie şi aţi făcut şi poze, eu după 12 ani de conducere PNL a trebuit să dau jos şi tencuiala", a spus PSD-istul, cu referire la momentul 2016, când şi-a preluat biroul şi a scos şi tencuiala. "Am lăsat un birou care nu mai are igrasie, cu pereţii zugrăviţi", a continuat Mang.

De asemenea, el a spus că în mandatul său CJ a realizat două parcuri industriale, la Tileagd şi Săcueni (de fapt doar primul fiind finalizat, dar gol), pe când în urmă cu patru ani fosta şefă a societăţii de Parcuri Industriale a judeţului "n-a făcut nimic", dar "şi-a plătit şi coaforul, şi şedinţe de masaj" din banii firmei.

Cu ochii pe liberali

Totodată, Mang a promis despre grupul consilierilor PSD că "vom fi totdeauna pentru a vă sprijini proiectele, nu le vom bloca, de fapt nici nu putem (n.r. – pentru că PSD are doar 6 consilieri judeţeni), dar vom fi foarte atenţi la proiectele lăsate".

Apoi, şeful PSD Bihor a aruncat "bomba", anunţând renunţarea la mandatul abia căpătat în urma alegerilor locale de luna trecută: "Eu vă doresc succes, am să mă retrag din Consiliul Judeţean, dar indiferent unde voi fi voi urmări proiectele judeţului Bihor".

Ieșire cu Chrysler

Cu acestea, Mang a şi pus capăt primei şi ultimei şedinţe a  CJ Bihor la care a participat ca simplu consilier. La ieşirea din sală, când BIHOREANUL l-a întrebat de ce abandonează mandatul, liderul PSD Bihor a răspuns sec: "Pentru că merg la Parlament". Amintim că săptămâna trecută, PSD Bihor a înregistrat la Biroul Electoral Judeţean listele de candidaţi la legislativele din 6 decembrie, pe cea pentru Camera Deputaţilor Mang adjudecându-şi prima poziţie, sigur eligibilă.

Întrebat de când va fi demisia din CJ efectivă, şeful social-democraţilor bihoreni a răspuns, la fel de sec, că "aceasta este ultima şedinţă, cred", după care a plecat din Parcul Traian la volanul Cryslerului personal, fără a-şi lua alt rămas bun nici de la viitorii foşti colegi, nici de la foştii subalterni, cărora le-a luat apărarea, pentru a nu fi concediaţi, cum se hotărâse cu o oră mai devreme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nesimtire.
Mang spera sa prinda un loc de deputat la Camera Deputatilor dar eu sper sa nu-l voteze nimeni si sa il vad cãrând imprimante la firma fratilor Micula, la Transilvania General Import Export ceea ce facea si inainte de a ajunge "mare" politician. De cat sa il votati pe Mang mai bine votati un independent sustinut de Oradea Civica si anume pe Duma Victor care chiar a facut ceva in lupta poentru apararea democratiei si merita sa ne reprezinte.
Postat 30 Octombrie 2020, 13:20 de Dorel2016
O sa prinzi pă dracu
Lasa-ne lasa-ne
Postat 29 Octombrie 2020, 21:35 de Sandu2100
acelasi zero barat.. sau borat
domnule mang, in afara ca ai obrazul gros si nesimtirea mare, nu stiu ce altceva te recomanda sa mai ramai in public/psd. tu in capul tau te simti o mare valoare sau te pufneste rasul cand te scoli dimineata ca iar incepe o zi in care esti platit din banii prostilor din popor?
Postat 29 Octombrie 2020, 21:25 de roger
a-propos
la advertoriale platite de USR si la editorialele lui Lulu nu e drept de replica a cititorilor, comentariile sunt blocate
Postat 29 Octombrie 2020, 20:26 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON