URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2017, 14:42

Şefi noi la Jandarmeria Bihor: Inspector şef este maiorul Ioan Bogdan, fost purtător de cuvânt al instituţiei

Şefi noi la Jandarmeria Bihor: Inspector şef este maiorul Ioan Bogdan, fost purtător de cuvânt al instituţiei Noii şefi ai Jandarmeriei Bihor sunt locotenent-colonel Claudiu Seica (foto stânga), împuternicit prim-adjunct, şi maiorul Ioan Bogdan (foto dreapta), împuternicit inspector şef

Valul de pensionări anticipate a afectat serios Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor. Ca să primească pensii mari, înainte de plafonarea lor, aşa cum o dictează o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, ce intră în vigoare de la 15 septembrie.

Dacă în alţi ani se pensionau unul sau doi jandarmi bihoreni, în aceste prime 9 luni din 2017, 40 de militari au trecut în rezervă, cei mai mulţi dintre ei chiar în ultimele două luni, de când s-a anunţat plafonarea pensiilor.

Şefi noi

Printre pensionari se numără inclusiv şefii IJJ Bihor, mai precis fostul inspector şef Petru Lung şi fostul adjunct Adrian Cîmpeanu. Noua conducere a Jandarmeriei este formată din maiorul Ioan Bogdan, fost purtător de cuvânt al instituţiei între anii 2005 şi 2016, şi fost şef al Biroului Pază şi Protecţie Instituţională, acum împuternicit inspector şef, şi din locotenent colonel Claudiu Seica, fost şef al Biroului Cercetare-Documentare, acum împuternicit prim-adjunct. Noul inspector şef are 40 de ani şi lucrează în Jandarmerie din anul 2001, iar Seica are 39 de ani şi lucrează în Jandarmerie din anul 2000.

"Pe 30 august a avut loc activitatea de predare-primire a comenzii, în prezenţa domnului împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, maiorul Ioan Bogdan.

Întrebat de ce anunţul privind schimbarea conducerii IJJ Bihor s-a făcut atât de târziu, Bogdan a precizat că a dorit să prezinte aceste noutăţi într-o conferinţă de presă tematică, cu prilejul debutului anului şcolar, pentru a nu convoca o întâlnire cu jurnaliştii strict pentru prezentarea noii conduceri a Inspectoratului.

Pe de altă parte, deşi nu s-a pensionat, la şefia IJJ Bihor nu se mai află colonelul Doru Jarca, fost prim-adjunct al instituţiei. "A fost împuternicit pe o perioadă de maxim 6 luni, iar acum nu a mai fost înnoită această împuternicire", a precizat Bogdan. Jarca a revenit pe funcţia pe care o ocupa până acum, de şef Serviciu Ordine şi Siguranţă Publică.

Bogdan a mai spus că, deşi se aştepta să fie numit şi un adjunct în conducerea IJJ, acest lucru nu s-a întâmplat, fără însă a preciza cine ar putea fi acesta.

"Situaţie temporară"

Despre valul de pensionări, maiorul Bogdan a spus că IJJ Bihor, la fel ca majoritatea inspectoratelor din ţară, resimte lipsa de personal, mai cu seamă că sunt blocate concursurile pe posturi. "Este o problemă şi la ofiţeri, şi la subofiţeri. Dar este o situaţie temporară. Speranţa noastră stă în mass-media, de acolo am aflat că doamna ministru doreşte suplimentarea locurilor de şcolarizare în toate unităţile de învăţământ MAI", a precizat noul inspector şef.

Potrivit lui Bogdan, IJJ Bihor nu a avut până acum problema pensionărilor şi pentru că avea o medie de vârstă destul de tânără. "Dar să ştiţi că nu este adevărat că ies la pensie colegi la 40-45 de ani. Vârstele colegilor noştri sunt între 47 şi 59 ani", a spus şeful IJJ Bihor.

Totodată, prim-adjunctul Claudiu Seica a menţionat că lipsa de personal nu înseamnă că jandarmii nu fac faţă misiunilor ori că stau ore suplimentare. "Ne planificăm mai judicios misiunile", a declarat Seica, în aceeaşi conferinţă de presă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON