URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2020, 14:10

Şef nou la Direcţia Silvică Bihor: Un consilier judeţean PNL, fost director tehnic al instituţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de miercuri, Direcţia Silvică Bihor are un nou şef, în persoana lui Teodor Ioan Suciu, care îl înlocuieşte pe PSD-istul Călin Dinu Horgoş, care a apucat să exercite funcţia doar câteva luni, din septembrie, când câştigase un concurs organizat de Regia Naţională Romsilva.

Potrivit unei comunicări a Prefecturii Bihor, Teodor Ioan Suciu a preluat funcţia de director pentru o perioadă de 60 de zile, în baza unei decizii din 20 februarie a directorului general al Romsilva, Ion Codruţ Bîlea.

Făcută publică, decizia arată că inginerul Călin Dinu Horgoş, membru PSD, care câştigase funcţia de director al Direcţiei Silvice Bihor, a fost schimbat printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie al Romsilva.

Teodor Ioan Suciu, 42 ani, este inginer silvic din anul 2002, iar în perioada 2009 – 2013 a fost director tehnic al Direcţiei Silvice Bihor. Totodată, el este şi membru PNL, iar din 2016 şi consilier judeţean ales pe lista acestui partid.

Conform declaraţiei de avere, Suciu deţine un teren forestier de 312 metri pătraţi în comuna Bratca şi un teren intravilan de 762 metri pătraţi în localitatea Cihei, comuna Sânmartin, unde şi domiciliază, într-o casă pe care o deţine în comun cu soţia. De asemenea, noul şef al Direcţiei Silvice are în proprietate şi un autoturism fabricat în 2007, precum şi nouă zecimi dintr-o societate cu răspundere limitată. Suciu a declarat şi un credit bancar de 20.000 euro.

Predecesorul său, Călin Dinu Horgoş, a fost încadrat la cererea sa pe funcţia deţinută anterior, de şef al Ocolului Silvic Marghita.

Direcţia Silvică Bihor devine - după Garda Forestieră, reprezentanţa Registrului Auto Român şi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri - a patra instituţie deconcentrată din cele 52 care funcţionează în judeţul Bihor unde are loc o schimbare la nivel de conducere în ultimele patru luni, după instalarea Guvernului Ludovic Orban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitări PNL Bihor, promovați doar liberali autentici de rasă pură
Măgarul ăsta PDL ist acum 8-12 ani era mare activist a lui Băsescu și lupta contra adevăraților liberali in zona Alesd. in 2016 trăgea cu PSD ul prin județ dar mai pe sub mână cum se spune , că na avea polițe de platit ca să își mai spele frustrarea interioară, a vrut primar nu sa putut ,a vrut deputat na avut succes săracul nostru ACR, PDL, dar noroc cu PNL ul că a hotărât să de-a funcții la trădători PDL isti.
Postat 26 Februarie 2020, 21:36 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON