URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2018, 22:49

Şef nou la ANAF: fostul ministru Ionuţ Mişa

Şef nou la ANAF: fostul ministru Ionuţ Mişa Foto: Andreea Alexandru, Mediafax
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Finanţelor a înaintat, miercuri, premierului Viorica Dăncilă propunerea ca la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să fie numit fostul ministru Ionuţ Mişa, criticat vehement anul trecut de actualul ministru, Eugen Teodorovici.

”Ionuţ Mişa se numeşte în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se arată în decizia Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial nr. 275/2018.

Fără explicații

Digi24.ro scrie că ministrul Eugen Teodorovici a refuzat să explice, miercuri, în Parlament, motivele pentru care l-a propus pe fostul ministru de Finanţe Ionuţ Mişa la şefia ANAF. Întrebat dacă propunerea de numire îi aparţine sau nu, Teodorovici a evitat răspunsul: "Toate explicaţiile, argumentele pe acest subiect - Ionuţ Mişa la ANAF - vor fi date...".

Rugat să explice de ce consideră că fostul ministru de Finanţe este bun pentru şefia ANAF, Teodorovici a refuzat. "Nu fac o propunere ca să mă aflu în treabă. Ştiţi că răspund la toate întrebările şi nu mă feresc de nicio întrebare sau niciun răspuns. Dar, rugămintea este să aşteptaţi", a mai spus Teodorovici, adăugând că el nu mai are la ce să se gândească, din moment ce a înaintat propunerea premierului Viorica Dăncilă.

Ministrul de Finanţe a precizat şi că, după instalarea în funcţie, noua conducere a ANAF va avea la dispoziţie "un timp foarte scurt, o săptămână de zile maximum" pentru a prezenta "un plan de măsuri foarte clar şi asumat". Planul ar trebui să acopere toate zonele de care ANAF este responsabil, de la Vamă la controlul marilor averi.

Un pic nedumerit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a rămas nedumerit când a aflat că Ionuţ Mişa a fost numit şef al ANAF, dar speră ca acesta să îşi facă treaba. Întrebat dacă Mişa va putea rezolva problema colectării, preşedintele a răspuns: "Vom vedea în timp relativ scurt".

Anunţul propunerii de numire a lui Ionuţ Mişa a venit după ce, pe surse, s-a aflat că peste 20 de şefi din ANAF, începând cu preşedintele Agenţiei, Mirela Călugăreanu, ar fi fost demişi, notează Digi24.ro.

După ce informaţiile privind demiterile au apărut în presă, Eugen Teodorovici a avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor.

Schimbare de poziție

Digi24 mai aminteşte că, în trecut, pe când Mişa era ministru de Finanţe, iar Teodorovici preşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat, primul a fost ţinta mai multor critici.

În octombrie 2017, întrebat dacă Ionuţ Mişa trebuie remaniat, Teodorovici a răspuns: "Eu spun clar că da. Este nevoie. Şi nu e o chestiune personală neapărat, şi chiar dacă este... Este totuşi ministru de Finanţe. Este cea mai importantă poziţie într-un Guvern. În orice Guvern într-o ţară normală ministrul de Finanţe este mâna dreaptă a primului ministru. Nu poţi să vii să declari o dată ceva, a doua zi să schimbi sau chiar să fii contrazis de primul ministru. Mediul economic, contribuabilii se uită la tine ca ministru de Finanţe. Au nevoie de declaraţii ferme, au nevoie de încredere la nivelul Guvernului. Până acum nu am văzut decât contrariul", a spus Eugen Teodorovici.

"E cineva care are aprecieri la adresa domniei sale? Eu nu am auzit în mod public. Eu, cel puţin, ca fost ministru de Finanţe, ca membru al Parlamentului, ca român nu am văzut nimic pozitiv în ceea ce a făcut de când este ministru... Mai mult decât atât, când era subordonat domnul Mişa Ministerului de Finanţe şi răspundea de marii contribuabili nu îmi amintesc să vină la mine cu vreo propunere când eram ministru, în sensul că se întâmplă multe lucruri neplăcute în zona de sistem bancar, că este vreo propunere în a modifica cadrul legislativ existent la acea vreme. Atunci fie nu ştia, fie ştia lucrurile pe care astăzi le blamează şi nu a vrut să le spună. Deci a mers mai departe cu ceea ce se întâmpla", a spus Teodorovici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON