URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Martie 2015, 14:46

Secretul lui Vâlcov: Fostul ministru avea aproape 100 de tablouri ascunse la prieteni, inclusiv de Picasso şi Grigorescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Darius Vâlcov, arestat la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, a venit la DNA, vineri, pentru a fi audiat, după ce la percheziţii la firme şi apropiaţi ai fostului ministru au fost găsite aproximativ o sută de tablouri, unele dintre ele semnate de Picasso, Baba şi Grigorescu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de www.gandul.info, procurorii DNA au făcut joi percheziţii în Bucureşti şi judeţul Olt, la firme şi la persoane de încredere ale fostului ministru al Finanţelor.

Anchetatorii au găsit la percheziţii aproximativ o sută de tablouri, printre care şi opere ale lui Picasso, Corneliu Baba şi Nicolae Grigorescu, care ar fi fost achiziţionate de la case de licitaţii. În urma cercetărilor, au fost identificate două case de licitaţii din Bucureşti, de unde ar fi fost achiziţionate tablourile, cele mai multe fiind cumpărate de Lucian Petruţ Şuşală pentru Darius Vâlcov.

Sursele citate au precizat că Darius Vâlcov intenţiona să deschidă o galerie de artă în Bucureşti, iar în acest scop luase un spaţiu şi începuse amenajarea, dar, din cauza cercetărilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de încredere.

Anchetatorii ar fi găsit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului că Vâlcov şi oamenii săi de încredere s-ar fi grăbit să le ascundă, au mai arătat sursele citate.

Din datele anchetei nu rezultă că Vâlcov era cunoscător de artă, dar a identificat în achiziţia operelor de artă o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor obţinuţi prin traficarea influenţei şi fapte de corupţie.

Majoritatea tablourilor ridicate de DNA fuseseră achizititionate din străinătate, unele la licitaţie, a declarat, vineri, procurorul-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, conform Hotnews.ro.

El a precizat că tablourile se află la sediul DNA, însă trebuie predate imediat unei instituţii de profil care să aibă condiţii de păstrare.

"Majoritatea sunt achiziţionate din afara teritoriului României. Provenienţa e stabilită în anumite limite. Unele sunt de la case de licitaţie", a declarat Nistor.

DNA va începe vineri procedura de identificare şi certificare a tablourilor, o echipă de muzeografi şi alţi specialişti în domeniul artei, de la Ministerul Culturii, urmând să facă evaluările.
 
"De astăzi demarăm procedura de identificare-certificare, de către o comisie de specialişti în domeniu. Noi suntem procurori, nu ne pricepem la evaluarea unei picturi. Pot fi şi falsuri, pot fi şi reale. Noi vrem să facem evaluarea cât mai rapid, pentru că avem probleme legate de depozitarea acelor tablouri, trebuie transmise unor instituţii de profil, noi nu avem condiţii să păstrăm acele obiecte. Pe măsură ce se derulează procedura de identificare-certificare-evaluare, ele vor fi predate către o instituţie de profil care le va păstra până la soluţionarea definitivă a cauzei", a mai spus Călin Nistor, prezent la conferinţa Combaterea Criminalităţii în Domeniul Achiziţiilor Publice, organizată de Freedom House.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolele: "Comoara secretă din seiful lui Darius Vâlcov: bani, un tablou de Renoir şi lingouri de aur" şi Darius Vâlcov, reţinut de DNA, chiar de ziua lui

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON