URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2020, 19:11

Seara vrăjitorilor: De Halloween, Oradea va găzdui un joc colectiv deschis oricui, cu vrăjitori şi spirite rele

Seara vrăjitorilor: De Halloween, Oradea va găzdui un joc colectiv deschis oricui, cu vrăjitori şi spirite rele ORAŞ CU PROVOCĂRI. Centrul Oradiei va fi "arena" de desfăşurare a jocului "The MoonLight Call", în cadrul căruia participanţii se vor transforma în vrăjitori, însă în scop nobil... (foto: Ovi D. Pop) 
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest an, din motive lesne de înţeles, Halloween-ul nu va fi sărbătorit în stil "tradiţional", adică cu petreceri prin pub-uri şi cluburi, animate de tineri îmbrăcaţi în vampiri, vârcolaci sau personaje celebre. 

În schimb, orădenii cu spirit de aventură sunt invitaţi să facă ceva... magic. Mai precis, să salveze oraşul de spiritele rele, participând la un "real life game", cum l-au numit organizatorii, adică la un joc care se petrece nu pe un ecran, ci prin zona centrală a oraşului, împletind provocări, ghicitori, indicii şi misiuni contracronometru...

Provocări... altfel 

Vrând să ofere experienţe noi, timişorenii de la Exit Masters s-au specializat în organizarea de jocuri creative outdoor, care mizează pe logică şi spirit de aventură. Spre exemplu, nu de mult au organizat în mai multe oraşe ale ţării, inclusiv în Oradea, evenimente ca "Teroare în România", în cadrul căruia participanţii aveau misiunea să dejoace un "atentat". 

În această toamnă, ei au lansat un alt concept, pe care l-au numit "The MoonLight Call", un joc care îi trimite pe participanţi, grupaţi în echipe, în mai multe zone ale unui oraş în încercarea de a salva lumea de spirite rele în preajma Halloween-ului. 

Jocul este organizat, în aceste zile, în mai multe oraşe, cum ar fi Timişoara, Sibiu şi Cluj-Napoca. Pe 30 octombrie, evenimentul va avea loc şi în zona centrală a Oradiei, începând cu ora 18, pe seară, căci aşa este mai captivant...

Spiritele rele... 

"În seara de Samhain - căci se spune că Halloween-ul îşi are originile în această sărbătoare celtică - "graniţa" dintre lumea noastră şi cea de dincolo se subţiază, iar spiritele rele coboară pe pământ", explică Roxana Szögi, de la Exit Masters, premisa activităţii. În jocul care va avea loc vineri la Oradea, participanţii se vor "transforma" în vrăjitori buni. De ce? "Singurul lucru care ne dă siguranţa că aceste creaturi se întorc pe tărâmul lor este o lumină de veghe a lumii noastre, însă spiritele au reuşit să o stingă. Vrăjitorii buni au misiunea de a trece peste tot felul de piedici pentru a o reaprinde şi a salva lumea", adaugă Roxana. 

Doritorii se pot grupa în echipe de 2-5 participanţi şi se pot înscrie la "MoonLight Call" pe site-ul iabilet.ro, unde un grup de 3 persoane va plăti 170 lei, un grup de 4 persoane - 230 lei, în timp ce echipele cu 5 persoane vor plăti 260 lei, taxă de participare. 

... şi vrăjitorii buni

În ziua evenimentului, cu o oră înainte de start, echipele vor primi prin aplicaţia WhatsApp locul de pornire şi câteva detalii, de la "Spiritul tehnologiei", cum l-au numit organizatorii. Apoi, participanţii vor trebui să meargă dintr-un punct în altul pe măsură ce rezolvă provocările organizatorilor. 

Pentru a putea face asta, ei vor trebui să fie foarte atenţi la indicii, să rezolve tot felul de puzzle-uri şi jocuri logice, dar şi să găsească răspunsul unor ghicitori, astfel încât să poată "descuia" următoarele indicii. 

Dacă se vor descurca cu task-urile primite, echipele se vor întâlni cu Paznicul Luminii, vor reaprinde lumina şi vor salva pământul de musafirii nepoftiţi de "dincolo". "Fiecare echipă va concura cu ea însăşi, nu cu celelalte. Unele sarcini vor fi contratimp", spune Roxana. 

Joc în siguranţă 

Astfel de jocuri au lipici la adolescenţi, dar şi la adulţi. "De obicei, participă tineri cu vârste de 25-35 de ani la activităţile noastre. Se întâmplă să fie şi adolescenţi, însă, potrivit regulamentului, fiecare echipă trebuie să aibă în componenţă măcar un adult", precizează reprezentanta Exit Masters. 

Pentru că în viaţa reală spiritele rele s-au materializat în forma unui virus, participanţii vor trebui să respecte normele anti-Covid în vigoare, iar organizatorii nu vor accepta mai mult de 20 de echipe (formate din câte 2-5 persoane), care, oricum, vor parcurge provocările în aer liber. Căci în zilele de azi până şi vrăjitorii trebuie să se protejeze... 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON