URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Februarie 2018, 09:59

Se pot înscrie proiecte pentru ediţia a şasea a Swimathon Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară pregăteşte o nouă ediţie a maratonului de înot Swimathon, prin care se strâng fonduri pentru diverse proiecte sociale, educative şi caritabile din Oradea şi judeţ. Doritorii pot să-şi depună proiectele până pe 11 martie, acestea urmând să fie supuse unei selecţii.

"Vrei să organizezi un concert de jazz? Vrei un spaţiu creativ, în care să picteze toţi artiştii neînţeleşi? Vrei să faci graffiti 3D în parcare? Sau să văruieşti scara blocului şi să plantezi panseluţe de-a lungul străzii? Sau poate ai un plan mai grandios? Vrei să pui pe roate o comunitate care tresare la o pasiune pe care nimeni nu ştie că o împărtăşeşte cu un sfert din oraş, fiindcă nu aveţi unde să o exersaţi împreună? Vrei să schimbi faţa oraşului, măcar în cartierul tău, să ajuţi un om care are nevoie de sprijinul nostru pentru a trece peste o cumpănă sau îţi doreşti să pui pe picioare o afacere socială? Înscrie-ţi proiectul la Swimathon Oradea până în 11.03.2018 şi începe să faci valuri!", transmit organizatorii.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

Un grup de iniţiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, îşi formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiţia de înot, fiecare echipă îşi creează reţele de donatori şi susţinători. Susţinătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulţi bani se adună în contul proiectului.

Cinci ediţii Swimathon Oradea înseamnă, în cifre: 81 proiecte finanţate, 1225 de înotători, 9619 lungimi de bazin, 479,4 km înotaţi, 200 de voluntari, 473.372 lei adunaţi, 1561 de sponsori şi donatori individuali şi  peste 4700 de susţinători în tribunele Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu.

Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei ce au nevoie de sprijin.

Mai multe informaţii se găsesc pe portalul Fundaţiei Comunitare Oradea. Ediţia a VI-a a Swimathon Oradea se va ţine pe 21 aprilie la Bazinul Olimpic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON