URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2023, 14:14

Se poate! Cum a rezolvat Protecția Consumatorilor Bihor plângerea făcută de o orădeancă față de Altex, care i-a cerut o sumă uriașă pentru o reparație

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situația dezvăluită recent de BIHOREANUL, în cazul unei pensionare din Oradea care acuza magazinul Altex că i-a cerut o sumă mare de bani pentru o defecțiune banală a unui produs electrocasnic, a ajuns la un deznodământ favorabil reclamantei. Semn că, măcar sub presiune, un client mai poate fi stăpân...

Un dop, aproape cât un mop

Săptămâna trecută, BIHOREANUL a dezvăluit cazul scandalos reclamat de orădeanca Lenuța Dumitrescu. Fostă economistă, pensionara a cumpărat un mop cu aburi din magazinul Altex din ERA Park Oradea, care în scurt timp a avut o defecțiune, un mic dop de plastic al recipientului pentru apă rupându-se.

Femeia a dus dopul și recipientul în magazin, dar în urma evaluării făcute la centrul de garanție al Altex, a fost considerată responsabilă pentru defecțiune și, mai mult, i s-a cerut o sumă colosală pentru banala reparație: 164,01 lei, adică mai mult de jumătate din prețul de achiziție al mopului marca Gorenje, de 267,22 lei.

„Cum să îmi ceară atât de mulți bani? Înțelegeam dacă ziceau 30, 40 de lei, chiar dacă nu e vina mea că s-a rupt dopul. Dar să plătesc încă 164 de lei ca să pot folosi un mop nou este revoltător. Își bat joc de noi!”, a acuzat orădeanca.

Amendă de la OPC

O săptămână mai târziu, magazinul Altex și-a schimbat poziția; ce-i drept, nu de bunăvoie.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor m-a anunțat azi (n.r. miercuri) să merg în magazin, că îmi dau banii înapoi. S-a dus soțul meu și așa a fost, a predat mopul și a primit banii”, a declarat Lenuța Dumitrescu, pentru BIHOREANUL, convinsă că apariția articolului a grăbit această soluție.

Potrivit orădencei, reprezentanții Altex nu i-au oferit alte explicații, nici scuze pentru situația creată, dar din adresa transmisă de CJPC Bihor, ca răspuns la sesizare, a aflat și că magazinul a fost amendat. „Le mulțumesc comisarilor OPC că au luat măsuri, prompt și eficient. Nu mi-am dorit să se ajungă aici, dar dacă așa înțelege magazinul să-și trateze clienții, așa merită”, a spus pensionara.

Magazinul a fost amendat de CJPC Bihor cu 10.000 de lei, nu pentru situația creată familiei Dumitrescu, ci pentru diferite probleme la afișarea prețurilor. În schimb, în urma discuțiilor cu comisarii, reprezentanții magazinului au acceptat soluționarea amiabilă, care a însemnat să preia produsul de la orădeancă și să îi returneze banii.

Un scandal care putea să se termine mai repede, dacă magazinul dădea dovadă de respect față de client de la bun început...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cetățeanul
Educația se face la toată lumea.
Postat 10 Februarie 2023, 08:11 de Just-22
de notat
...si totusi, nu a amendat firma ptr faptul reclamat de client, ci doar in contextul scandalului provocat de client. Dar firmele ar treubi sa isi asume niste costuri cu satisfactia clientului, sa faca niste provizioane ptr retur in 15 zile, schimb produse de calitate proasta si reparat pe garantie in contract intre retailer si producator, luand problema de la client
Postat 08 Februarie 2023, 18:22 de unu
Altex
Si eu am cumparat de la "magazinul lu' peste prajit " un echipament pentru un pc . Cand am vrut sa-l folosesc , peste vreo 3 zile si l-am deschis am constatat ca avea un buton defect . Cand m-a dus inapoi la ei sa mi-l schimbe, am primit raspunsul : 'daca veneati cu el in 24 de ore de la achizitie , vi-l schimbam. " Oare mizerabili de acolo cred ca cine isi cumpara un produs de la ei cum ajunge acasa il si baga in priza ? Sau altii stau cu mizerie in casa si numai in momentul in care trebuie sa-si faca curat isi cumpara aspirator ? In tarile care isi respecta cetatenii acestia au dreptul sa renunte la produsele cumparate si la o luna de la achizitie ( inclusiv la pantofi , dar asta nu inseamana ca o luna ii porti zi de zi si apoi renunti).
Postat 08 Februarie 2023, 15:27 de sssss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON