URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2023, 10:30

„Își bat joc de noi!”: Ce a pățit o pensionară din Oradea, după ce a cumpărat un mop de la Altex (FOTO)

„Își bat joc de noi!”: Ce a pățit o pensionară din Oradea, după ce a cumpărat un mop de la Altex (FOTO) Lenuța Dumitrescu a aflat că un amărât de dop de plastic, pe care abia îl ții între degete, o costă 164 de lei, mai mult de jumătate din prețul cu care a cumpărat mopul electric
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că nu duc lipsă de clienți, marile magazine își permit să-i trateze pe cumpărători mai rău ca pe niște datornici. Este concluzia trasă de orădeanca Lenuța Dumitrescu, după o pățanie cu magazinul Altex din complexul comercial ERA Park.

Probleme de la prima utilizare

Cu bani strânși din pensie, femeia, fostă economistă, a vrut să-și ușureze treburile casnice și, pe 30 decembrie 2022, a cumpărat un mop electric cu aburi, marca Gorenje, model SC 1200W. „Asta am vrut eu să-mi iau, un mop cu aburi, să-mi fie mai ușor prin casă, și am strâns bani lună de lună, cum am putut”, a povestit orădeanca pentru BIHOREANUL.

Achiziția a costat-o 267,22 lei, produsul fiind la reducere și cu un preț întreg de 329,90 lei.

Încă de când a folosit mopul pentru prima oară, femeia a observat că, în urma lui, pe parchet, au rămas dâre de apă, dar a bănuit că situația este excepțională. Într-o altă zi, când a vrut din nou să spele pe jos, altă pățanie: micuțul dop de plastic al recipientului pentru apă, de unde aparatul își ia „materia primă”, s-a rupt în mâna ei. „Când am încercat să-l închid, pur și simplu s-a rupt. Vă dați seama ce putere am putut avea eu în mâini, o pensionară cu diabet”, spune Lenuța Dumitrescu.

La mop, cu doctorat?

Pe 12 ianuarie, cu recipientul din plastic și cu capacul rupt, s-a dus la magazinul Altex, reclamând defecțiunea. „Am cerut să-mi schimbe capacul sau recipientul. Au zis că înainte trebuie să-l trimită în service. Am înțeles, nu m-am opus”.

Pe 27 ianuarie, a fost chemată în magazin, ca să afle concluziile. A primit de la reprezentanții magazinului un proces verbal din care a aflat că defecțiunea s-a produs în urma unei folosiri necorespunzătoare, așa că reparația nu este suportată de garanție.

Asta n-a fost tot. Pensionara a aflat și că singura soluție este înlocuirea recipientului cu capac cu tot, ceea ce ar costa-o nu mai puțin de 164,01 lei. Adică mai mult de jumătate din prețul de achiziție al produsului!

„Cum să îmi ceară atât de mulți bani? Înțelegeam dacă ziceau 30, 40 de lei, chiar dacă nu e vina mea că s-a rupt dopul. Dar să plătesc încă 164 de lei ca să pot folosi un mop nou este revoltător. Își bat joc de noi!”, acuză orădeanca, pe bună dreptate.

A refuzat repararea produsului, cerând să returneze mopul și să își primească banii înapoi, ceea ce reprezentanții Altex au refuzat. „Au zis că nu se poate, că produsul are defecțiune din cauza mea. Dar ce, îmi trebuia doctorat să folosesc un mop cu aburi? Într-adevăr, eu n-am doctorat, probabil trebuia să-l pun pe soțul meu să-l folosească, că el are doctorat, a predat și la Universitate”, zice Lenuța Dumitrescu.

La OPC, alte tâmpenii

Nemulțumiți de reacția magazinului, lunea trecută cei doi soți au mers împreună la Comisariatul județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor, deciși să facă o reclamație. Acolo, altă surpriză neplăcută.

„Ne-a întâmpinat un domn în casa scării, că nici măcar o încăpere în care să te invite să intri n-au, a stat cu mâinile în șold în fața noastră, să afle ce vrem, și apoi ne-a spus că trebuie să trimitem sesizarea pe mail, că doar așa se poate face acum o reclamație. Păi, dacă am venit noi aici cu actele, de ce să mai trimitem pe mail?”, se întreabă orădeanca.

Până la urmă, la insistențele celor doi soți, angajatul CJPC Bihor le-a înregistrat sesizarea. „Ce face un om care n-are laptop, telefon inteligent sau adresă de e-mail, nu mai are dreptul să facă sesizări? E absurd!”, spune și soțul femeii, Gheorghe Dumitrescu.

Acum, cei doi orădeni așteaptă un răspuns de la CJPC și speră că magazinul Altex va fi constrâns să preia produsul defect și să le dea banii înapoi. Bani pe care, spune orădeanca, sigur nu-i va mai cheltui în acest magazin.

Au pățit-o și alții!

BIHOREANUL a cerut un punct de vedere și din partea Altex, printr-un mail transmis către managerul de comunicare al companiei. Până la publicarea acestui material, reprezentanta Altex nu a oferit însă niciun răspuns.

Pe de altă parte, pe site-ul magazinului, produsul achiziționat de Lenuța Dumitrescu are două recenzii negative în care cumpărătorii reclamă aceeași problemă: dopul recipientului pentru apă rupt.

„Dopul rezervorului este făcut dintr-un plastic ordinar, care a plesnit imediat”, a scris Paraschiv C., pe 22 ianuarie 2022.

„Capacul de la sticluța de depozitare a apei a cedat, a curs apa pe acolo pe undeva, motiv pentru care s-a stricat mopul și nu mai scoate aburi. Acum este în service și cred că o să mi se reproșeze mie că s-a fisurat capacul recipientului de apă”, a reclamat și Nicoleta G.

O dovadă că pensionara din Oradea nu este singura pățită și că, cel mai probabil, și alții au aflat că au plătit câteva sute de lei pe un mop pe care nu îl pot folosi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Mopul și doctoratul
1.Nu-i pot bănui de naivitate pe cei doi pensionari, îndeosebi pe domnul Gheorghe.2.La ce e bun un doctorat în ziua de azi? 3.OPC mulțumim!
Postat 02 Februarie 2023, 20:15 de Simonette
LOL
Acum am inteles de ce vine Mickey Rourke in Oradea. O sa se faca un film la Holywood despre aceasta super interesanta poveste. Pensionara daca are un pic de minte,il ia pe Doseanu ca avocat,si cere vreo 5 Mil. de euro despagubiri...
Postat 02 Februarie 2023, 15:57 de Citizen
Ciudat.
Nu-i inteleg nici pe cei de la Altex. E mult mai importanta relatia cu clientul decat cea cu furnizorul, trebuiau sa apere clientul si sa refuze marfa de la producatorul respectiv daca astfel de calitate produce si vine cu astfel de motive. Garantia extinsa este o mare teapa daca si cea normala e onorata asa. Si eu am dat bani pe garantie extinsa dar pitch-ul a fost ca produsul e oarecum de o calitate slabuta la banii aia(scaunele alea de gaming) iar in garantie va acoperi eventualele probleme fara discutii. Din fericire scaunul e bine merci, nu e chiar asa slab insa e clar ca orice problema ar aparea e utilizare necorespunzatoare din punctul lor de vedere. Si uite-asa ramai frate cu furnizorii si pierzi toti clientii. O fi si asta vreo schema capitalista.
Postat 02 Februarie 2023, 15:33 de nihil
Mrs right
Mrs right e de la Altex, trebuie sa scrie si ei ceva dar sub acoperire. Si cum nu pot la subiect o dau pe langa. Ca nahh probabil nu e de interes, lumea nu cumpara de la Altex sau MediaGalaxy, nu ar trebui sa stim lucrurile astea. Poate doar pentru boii lu Mr_Right nu conteaza.
Postat 02 Februarie 2023, 14:00 de dt72c2
Mrs right
Dar ce articole iti plac tie? Despre ce?
Postat 02 Februarie 2023, 12:10 de Petre93
Garantie extinsa!
De cate ori mergeti la Altex si cumparati ceva o sa fiti intrebati vreti garantie extinsa?? Nahh mai dati banii pe garantie extinsa! Pai daca un dob costa peste jumate din produs e facut sa se strice ! Darr nu intra pe garantie ! Pentru fraieri ! Mai cumparati de la Altex sau Mediagalaxy ca e tot aceeasi sunt !
Postat 02 Februarie 2023, 11:44 de dt72c2
uadefac
Wow ce articol! Ba, voi sunteti cu toti boii acasa? :)))
Postat 02 Februarie 2023, 11:32 de mr_right
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON