URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Noiembrie 2020, 15:57

Se lucrează la modernizarea Pieţei Ferdinand şi străzii Iosif Vulcan. Cum se circulă în zonă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Iosif Vulcan şi o nouă parte a Pieţei Ferdinand au devenit, la începutul acestei săptămâni, şantiere, muncitorii contractaţi de municipalitate lucrând la modernizarea celor două zone. Traficul a fost în parte restricţionat, în parte redirecţionat pe alte artere.

Concret, de luni, traficul pe strada Iosif Vulcan, a fost închis, pentru executarea mai multor lucrări de modernizare a arterei, dar şi pentru continuarea lucrărilor de pietonalizare a străzii Libertăţii. 

Strada Iosif Vulcan va rămâne închisă traficului până la finalul anului, potrivit unei decizii luate de Comisia de Circulaţie a Primăriei Oradea. 

Pe durata lucrărilor vor putea intra cu maşina pe stradă doar riveranii. "Pe strada Iosif Vulcan va fi mai mult de lucru fiindcă acolo vor fi înlocuite inclusiv reţelele de termoficare şi de apă. Potrivit proiectului, pe această stradă se vor lărgi trotuarele şi nu vor mai fi locuri de parcare pe partea dinspre Casa Darvas", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Oradiei, Florin Birta.

S-a transformat în şantier şi porţiunea de şosea din Piaţa Ferdinand, de la Podul Ladislau spre strada Iosif Vulcan. Muncitorii continuă astfel lucrările la proiectul de reabilitare a Pieţei Ferdinand şi transformare a unei părţi a acesteia în spaţiu pietonal. Acestea ar putea fi gata până la finalul anului.

Circulaţia pietonală în zonă este îngreunată, iar circulaţia rutieră nu se mai poate desfăşura dinspre pod spre Iosif Vulcan. Sectorul acesta va rămâne închis traficului rutier până pe 31 decembrie. 

Drept urmare, Primăria a reaşezat arterele de circulaţie din zonă. A fost deschis traficul pe strada Patrioţilor din faţa restaurantului Astoria, care a fost asfaltată săptămâna trecută.

De asemenea, strada Moscovei a fost transformată în arteră cu două sensuri, parcarea pe marginea carosabilului fiind interzisă.

Pe strada Ady Endre a fost inversată circulaţia, în sensul că se va putea circula dinspre podul Sfântul Ladislau spre Clubul Constructorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
clntdr
Nu am văzut RABA de 16 tone, U640 pe acolo, muncitori plictisiți, Dacii 1100 , Oltcit , Lada etc , dar cu siguranță mai există, cu alea s-au construit țara. IN ARTICOL scrie că locuitorii din zona le duc muncitorilor o pălincuță o gustărică, și tot locuitorii din zonă spun că muncitorii lucrează fără pauze prea multe, deci tu daca ai locuii in zonă ai observa ăsta. Dar tu ăia 30% nu poți să-i faci proști pe ăia 70% care au votat pt că vede tot omul , mama e bătrâna și nu citește presa, dar când mă duc în oraș cu ea, mă duc pe un drum nou, un pod nou , o clădire renovată, și mă întrebă când s-au făcut , și eu ii spun azi noapte, că ieri nu erau, Bolojan e primar, ii arăt realitatea ce sa făcut . Eu pot sa te fac prost, îmi permit, e caracterul meu, lovesc ca un porc, când sant înconjurat de boi. Dar despre Oradea-Beius șantier interminabil nu zici nimic, drumul expres Craiova-Pitesti nimic. Nu arunci nimic in carca PSD-UDMR-ALDE-PROPONTA-CATARAMA, pt că nu ai cum sa le arunci, nu au făcut nimic. Acuma când ai un șantier în fața casei și 30 nu sa făcut nimic , ești obișnuit să te plângi, dar nu zici ce frumoasa va fi zona când va fi terminată. Un apartament cu 3 camere și 2 băi durează o lună să-l faci mai nașpa, să-l faci bine durează 2 luni. Dar câteva străzi nu se pot face in 6 luni, plus e lipsa de personal , votez PNL, în scopul că o să-i scoată pe asistați la muncă ( PNL e cu taxe cat mai multi angajati mai multe taxe, mai puțini asistați , și cred că la Oradea se vede clar ), știi tu asistații ăia care la vot așteaptă o plasa cu ulei , zahar, ceva, și de fapt luam toți plasa , dar din asistații ăia putem face 2.2 angajați care plătesc un pensionar, în prezent e 1.4 angajat la pensionar, în Germania e 3.1 , în UK e 2.5 . Daca nici după 12 ani nu ai înțeles asta, cum as putea spune MAKE ROMANIA GREAT AGAIN ????
Postat 21 Noiembrie 2020, 00:03 de Sandu2100
Minunat.
Dacă durează cât Aurel Lazăr, Ferdinand partea cealaltă, propun un premiu, “cel mai fraier cetățean”, faza pe oraș și județ, chiar țară. Șanse mari cu basculate de 50 ani și muncitori plictisiți. Pe primar îl doare la bască că doar stă la țară.
Postat 20 Noiembrie 2020, 05:27 de User anonimizat
Sandu
Nu sunt angajat să fac asta. Până una, alta, dă-i dracu de riverani, mă gândesc la cei care au o singură intrare, se descurcă ei, fac salturi printre obstacole.
Postat 20 Noiembrie 2020, 05:22 de User anonimizat
clntdr
De ce nu organizei tu santierul, ca doar esti multi-functional
Postat 19 Noiembrie 2020, 13:45 de Sandu2100
Aiurea.
Același dezastru organizatoric, le-a trebuit o jumătate de zi să marcheze un culoar pe trecerea de pietoni, între timp spărgeau de zor lângă trecători. Vin ploile, l-aș muta pe primar în zonă pe perioada lucrărilor.
Postat 19 Noiembrie 2020, 08:27 de User anonimizat
Bihoreanul ne spune cum se circula prin zona.
Nu se circula. Un titlu corect ar fi fost "cum nu se circula".
Postat 18 Noiembrie 2020, 17:48 de WinDoss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON