URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2023, 11:11

Se întâmplă în Oradea: jardiniere de beton de pe promenadă, aruncate intenționat în Criș! (FOTO)

Se întâmplă în Oradea: jardiniere de beton de pe promenadă, aruncate intenționat în Criș! (FOTO) (sursa foto: ABA Crișuri)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei jardiniere din beton, care delimitează promenada de pe malul stâng al Crișului Repede, mai sus de podul Dacia, au ajuns în apele râului, aruncate cel mai probabil de vandali.

„Din nou, colegii noștri din cadrul Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede au fost nevoiți să intervină pe malul stâng, amonte de podul Dacia din Oradea, pentru a scoate din apele râului trei jardiniere. Menționăm că aceste componente delimitează zona de promenadă de zona de protecție de pe malul apei. Faptul că acest tip de jardinieră a ajuns în râul Crișul Repede denotă în mod cert acte de vandalism”, a transmis joi ABA Crișuri.

După ce au fost scoase din apă, jardinierele au fost curățate și reamplasate, astfel încât să asigure continuitatea liniei de protecție.

Recent, pe același tronson al Crișului, vizavi de aquapark-ul Nymphaea, angajații ABA au scos din râu mai multe deșeuri plutitoare, trotinete electrice și recipiente de plastic.

„Actele de vandalism manifestate pe Promenada Crișului Repede aduc nu doar pagube mediului înconjurător sau infrastructurii din zonă, ci inclusiv pot pune în pericol siguranța celor care aleg să se recreeze pe malul apei. Pentru a descuraja astfel de fapte, vă îndemnăm să sesizați Poliția Locală Oradea ori de câte ori observați că pe malul apei se comit fapte care contravin legii”, a mai transmis ABA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Vandali care distrug fara sa fie pedepsiti
Asta e o problema mare in Oradea.
Postat 02 Septembrie 2023, 16:21 de Riviera
In ziua de azi, cam nimic nu e in siguranta fata de vandali...
Am vazut destule deseuri de la pungi pana la PETuri, trotinete Bolt, chiar mobiliere aruncate in Cris / Peta, dar cum poti sa arunci un beton care are greutate de circa 30-50kg si care e fixat corecta? Cu ce au fixat acolo, cu 2 lingurite de ciment sau cu ce? Asa chiar si cosurile de gunoi instalate recent in oras cu 4 surubelnita, numit "antivandalism" vor fi avariate, chiar atat de needutaca e generatia respectiva? Tot timpul au fost vandali, dar parca in ultima vreme unii chiar fac concurs ce pot sa vandalizeze, sa fie cat mai mare vandalizarea...
Postat 01 Septembrie 2023, 07:45 de cititor_
pentru asemenea exc...
pentru asemnea excremente doar o solutie! pusca si cureaua lata! Excrementele care fac asemenea lucruri nu vfor intelege niciodata de vorba buna, ei doar cu ciomagul folosit in mod repetat pot fi reabilitati.......
Postat 31 August 2023, 14:32 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON