URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 IULIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Lumea se întreabă de ce trebuie să achite asigurări de sănătate și veteranii de război. Sau de ce mamele aflate în îngrijirea copilului sunt supuse aceleiași obligații. Doar cu banii astfel adunați în plus nu astupăm marea gaură din buget. Numai că Ilie Bolojan știe că, dacă faci o excepție, imediat urmează și altele. Când a introdus plata parcării pentru absolut toți cetățenii Oradiei, au sunat telefoanele în draci. Ziariști, judecători, polițiști, atârnători de partid ș.a. s-au trezit cu amenzi pe parbrize. Știți care a fost reacția lui Bolojan? „Vă rog să trimiteți amenda la mine la birou, că o s-o plătesc eu”. Așa i-a pus la punct.
Zic şi eu
Adrian Cris
În 2008, când prelua Primăria Oradea, îl știam deja binișor pe Ilie Bolojan. Își începuse ascensiunea cu patru ani înainte. În 2004, câteva luni, fusese consilier județean, unul venit „de la țară”, dar singurul care citea toate proiectele de hotărâri (ceea ce, cred, nu făceau nici măcar șefii Consiliului Județean) și care punea întrebări.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că măsurile fiscale adoptate de Guvernul Bolojan sunt necesare și eficiente?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public faptul că măsurile fiscale de austeritate așteptate în cursul lunii iulie vor fi cuprinse într-un act normativ ce nu va fi ordonanță de urgență, cum se întâmplă de obicei, ci o lege care va fi adoptată prin procedura specială a angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Februarie 2024, 20:31

Se desface "conserva". OTL reface acoperişul staţiei de tramvai din Piaţa Unirii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Staţia de tramvai din Piaţa Unirii, poreclită de orădeni "conserva" după forma circulară a structurii metalice, amenajată în 2015, a intrat la refăcut.

Conducerea OTL a mutat pentru câteva zile punctul în care opresc tramvaiele pentru îmbarcare şi debarcare cu circa 20 de metri către Primăria Oradea.

„În momentul de faţă se lucrează la refacerea acoperişului staţiei de tramvai. Pe fondul contractării şi dilatării structurilor de metal din care este amenajată staţia, în plăcile de rigips au apărut fisuri şi infiltraţii de apă care trebuie refăcute”, a explicat pentru BIHOREANUL directorul OTL Adrian Revnic.

Angajaţii societăţii lucrează la refacerea izolaţiei acoperişului şi vor înlocui plăcile de rigips deteriorate. "Tavanul din rigips va fi acoperit cu plăci metalice cu decupaje pentru a se integra şi mai bine în arhitectura Pieţei Unirii", a spus Revnic.

Lucrările sunt executate de OTL în regie proprie, investiţia limitându-se la costul materialelor de circa 40.000 lei.

Staţia de tramvai de la capătul Podului Sfântul Ladislau, care deserveşte ambele sensuri de mers, a fost amenajată de municipalitate în anul 2015 cu ocazia lucrărilor de modernizare a Pieţei Unirii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Dileme…
infiltratii au fost de la inceput (la modul ca nu puteai sa te asezi pe banci cand ploua), le-a trebuit 8 ani sa le repare? Cine a construit statia nu a oferit garantie? In mod ironic placa reabilitarii pietei (10 ani garantie) e amplasata vizibil pe acoperisul statiei. Legat de piata, se ia in calcul acoperirea ansamblului Marcu cu un lac protector (s-au facut probe pe alocuri), abia asta ar fi un dezastru estetic! Paradoxal partile noi turnate au puscat, nu cele originale.
Postat 13 Februarie 2024, 07:20 de User anonimizat
intreb si eu asa ca zugravul
intreb si eu asa ca zugraqvul oare de data asta iese mai bine? sigur? Sigur iese mai bine? Oare au un proiect si l-am putea vedea si noi "astia prostii"? nu de alta dar sa nu se pomeneasca la final cu alte vorbe!
Postat 12 Februarie 2024, 22:41 de scortosul
Din seria "treaba bine facuta"
Mult o tinut si asta, se stie bine ce treaba buna se face la Oradea... Daca treceti prin piata unirii, va provoc la un mic joc, cand va plimbati prin zona, cautati o dala care sa nu fie crapata sau ciobita. Mult succes! :)
Postat 12 Februarie 2024, 22:34 de cristianteofil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3461 RON
  • 1 EUR = 5.081 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON