URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2020, 14:51

Școala lui Rengle: Orădenii pot învăța stiluri de dans în vogă sau chiar coregrafii de nuntă la noua școală NOW (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De-a lungul anilor, Oradea a dat dansatori talentați. Cel mai bun exemplu este excentricul și talentatul Emil Rengle, câștigătorul din 2018 al concursului „Românii au talent”, care s-a remarcat în calitate de coregraf al unor vedete precum Inna, Antonia sau Alex Velea și nu numai.

Emil n-a uitat de unde a plecat și, pe 8 februarie, și-a deschis în orașul natal o școală de dans. NOW se adresează tuturor celor care vor să danseze, indiferent de vârstă și scop.

Pentru toate vârstele

„Prin dans vreau să ajut orădenii să se vindece, să creeze, să-și lase imaginația să zboare și, cel mai important, să treacă peste frica de a fi în fața oamenilor”, a spus coregraful la deschidere.

Situată în complexul Velența de pe strada Seleușului, școala NOW oferă o gamă largă de cursuri pentru cei care vor să învețe să se miște pe orice ritm, pe grupe de vârste: 3-6 ani, 7-12 ani, 13-17 ani și 17+.

Printre cele mai interesante stiluri se numără MTV Commercial, unde, indiferent de vârstă, orădenii pot învăța coregrafii realizate de vedete în cele mai celebre clipuri. Marțea trecută, de exemplu, cursanții au dansat pe piesa „Level Up”, de la Ciara, dar, pentru săptămânile următoare, Vivienne Szentyobbi - Vivi (foto), una dintre cele trei coregrafe care lucrează la NOW, are pregătite și melodii semnate de Justin Bieber, Beyonce sau Jennifer Lopez.

Pasionații mai pot alege cursuri de Urban Dance, Street Dance și Hip Hop, care, deși unora le-ar putea părea a fi același lucru, se deosebesc. „La Street intră genuri precum break dance, cu mișcări de-a dreptul acrobatice, așa cum vedem în clipurile americanilor, și popping, cu mișcări inspirate din cele ale roboților. La Hip Hop, cursanții învăță coregrafii foarte elaborate, în care fiecare parte a corpului va intra în conexiune, iar la Urban - coregrafii foarte actuale”, explică Vivi.

Un alt curs, care se va face în premieră în Oradea de sâmbătă, este „Tik Tok dance challenge” dedicat tinerilor pasionați de celebra aplicație, utilizată pentru crearea unor videoclipuri scurte, majoritatea cu coregrafii. „Prin acest curs, dorim ca toți cei care au cont de Tik Tok să poată executa corect coregrafiile și să ofere un conținut calitativ. Să își perfecționeze dance skillurile și de asemenea să se inspire de pe noua platformă, perfecționându-și tehnicile în dans”, precizează Emil Rengle. De asemenea, cursul îi va ajuta și pe cei care nu au avut curajul să folosească aplicația crezând că nu știu să danseze. Ideea i-a venit chiar la deschiderea sălii, când coregraful a făcut mai multe Tik Tok-uri cu tinerii talentanți (VIDEO). 

Mișcări pe tocuri

Școala are chiar și un curs destinat celor care nu știu să danseze deloc și se tem să se ridice de pe scaun la petreceri pentru că nu vor să se facă de râs. Se numește Easy Dance, iar doritorii învață mișcări elementare ce pot fi „scoase la înaintare” la evenimente.

Cele trei coregrafe - Vivi, Cristina Stavarache (Kitty) și Ilaria Cherloabă - au și alte oferte pentru orădeni. Ilaria predă cursurile de Zumba (fitness inspirat din mișcări de latino), Zumba Kids (pentru copii între 3-6 ani), Latino (Samba, Cha cha, Vals sau Blues). Kitty va preda cursurile de Hip Hop (video), dans comercial (coregrafii pe piese românești și internaționale) și Mini (primele mișcări pentru micuți de 3-6 ani). Vivi va preda Street Dance, Urban Dance, MTV Commercial, Easy Dance, K-Pop (coregrafii pe melodii coreene) și yoga pentru începători.

Pe lângă cursurile celor trei, Emil Rengle va fi prezent cel puțin o dată pe lună pentru diferite class-uri. Săptămâna trecută, de exemplu, i-a învățat pe doritori, inclusiv pe băieți, să danseze pe tocuri - stil care l-a consacrat -, o premieră pentru orașul de pe Criș.

Să dansăm în familie!

Și cuplurile care doresc să aibă un dans de invidiat la nuntă pot alege un pachet cu 10 intrări. La prima întâlnire cu coregrafa Vivi, vor stabili și stilul dorit. Viitorii însurăței pot opta și pentru o coregrafie concepută și învățată de la Emil Rengle, însă ei trebuie să anunțe din timp acest lucru. Un astfel de pachet costă 1.000 lei / cuplu, iar cei care se înscriu până în 24 februarie primesc cadou câte o intrare la orice alt curs de dans.

NOW oferă două tipuri de abonamente, unul de 200 lei pentru 8 intrări și unul de 250 lei pentru 12 intrări, valabile o lună. Inedit și util e faptul că abonamentul îți oferă posibilitatea să mergi la orice curs, în orice zi și la orice oră, fără să-ți faci probleme că ai pierdut ceva.

În plus, cei de la NOW doresc să sprijine cât mai mult mișcarea în rândul familiilor, astfel că cel de-al doilea membru de familie care se înscrie va beneficia de 50% reducere la abonament, iar al treilea nu va mai plăti deloc.

Surprizele nu se opresc aici. Pe jumătate maghiar, Emil a gândit diverse cursuri ce vor fi susținute special pentru vorbitorii de limba maghiară, dar și să introducă cursuri noi. Care sunt acestea, nu dezvăluie deocamdată. Dar e clar că, de-acum, orădenii nu vor mai avea nicio scuză când vor zice că „nu știu să dansez!”. Sau, după caz, ”nem tudom”...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON