De altfel, angajaţii RER Ecologic Service au lipit deja pe toate igluurile galbene autocolante care arată că tetrapak-urile îşi au locul aici, acţiune parte din campania "De acum mă reciclez la plastic!", derulată de Eco-Rom Ambalaje (asociaţia care a adus igluurile în Oradea), Primăria Oradea, operatorul licenţiat de salubritate şi firma care administrează depozitul de deşeuri al oraşului.
Pornind de la experienţa celorlalte ţări europene, s-a constatat că oamenii asociază containerul galben cu ambalajele pentru băuturi, dar şi că ambalajele de carton pentru lapte şi suc, deşi sunt 70% carton, se sortează mult mai uşor dacă sunt colectate alături de cele din plastic şi metal.
"Oradea este primul oraş din ţară în care Eco-Rom Ambalaje implementează acest sistem de colectare separată pentru toţi locuitorii. Acest lucru se datorează implicării primăriei şi a operatorilor de salubritate care gestionează deşeurile", a informat Eco-Rom Ambalaje, într-un comunicat de presă. Reprezentanţii asociaţiei vor distribui prin oraş şi pliante care anunţă schimbarea.
În Oradea sunt 650 de containere tip clopot dedicate colectării selective a deşeurilor, din care 300 galbene pentru plastic şi metal, 230 albastre pentru hârtie-carton şi 120 verzi pentru sticlă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.