URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2021, 19:09

Schimbare de conducere la LPS Bihorul: Lucian Stance preia postul de director de la Dan Matei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Odată cu schimbarea anului, Clubul Sportiv Școlar LPS Bihorul Oradea, principala instituție de învățământ cu profil sportiv din Bihor, își schimbă conducerea. După 14 ani în fruntea clubului, profesorul Dan Matei îi lasă acum locul mai tânărului său coleg Lucian Stance, care i-a fost adjunct în toată această perioadă.

„Nu am decât note de apreciere la adresa colegilor mei care şi-au făcut treaba în mod extraordinar în această perioadă marcată de pandemie. Am depăşit situaţia critică cu bine şi consider că măsurile sanitare pe care le-am luat au fost printre cele mai eficiente, dat fiind gradul mic de infectare pe care l-am avut atât în rândul elevilor, cât şi al profesorilor. Avem satisfacţia unor rezultate bune care confirmă menţinera standardului ridicat în această privinţă”, a declarat Dan Matei (foto mijloc) într-o conferință de presă.

Acesta a trecut în revistă și câteva rezultate obținute de sportivii liceului:

„Un motiv de mândrie este şi debutul în Liga I a fotbalistului Claudiu Petrila, care a ajuns la acest nivel plecând de la LPS Bihorul. Alţi copii plecaţi de la noi şi ajunşi pe prima scenă a fotbalului românesc sunt Adrian Şut, de la FCSB, şi Denis Rusu, de la CFR Cluj. Avem baschetbalişti şi voleibalişti convocaţi la loturile naţionale, dar şi antrenori precum Robert Olah, Kovacs Zoltan şi Emil Morar, profesori care au ajuns în staff-urile tehnice ale echipelor naţionale. Aşadar, mă bucur că tot ceea ce s-a construit până în prezent va fi consolidat de către noua conducere. Cei doi oameni, Lucian Stance (foto stânga n.r.) şi Roland Bocoi (foto dreapta n.r.), cu care am lucrat 14 ani, vor continua munca depusă până în prezent în cea mai grea instituţie de învăţământ din Bihor, singura care funcţionează 365 de zile pe an”, a spus fostul director al LPS Bihorul.

Noua conducere promite să continue pe aceeași linie. De altfel, având în vedere că Stance a fost adjunctul lui Matei, schimbarea va permite fără probleme implementarea proiectelor din managementul anterior.

„Nu va fi deloc uşor, deoarece profesorul Dan Matei lasă o moştenire importantă pe care ne dorim să o ducem mai departe. Pe lângă multitudinea de lucruri bune făcute mai sunt şi aspecte care pot fi îmbunătăţite, intenţia rămânând aceeaşi, de a dezvolta mereu LPS Bihorul”, a afirmat noul director, Lucian Stance, în aceeași conferință de presă.

Întrebat dacă are regrete la plecarea din funcție, Dan Matei a precizat că da și acestea sunt două. „Cel mai mare regret este legat de baza sportivă, în concret terenul de fotbal cu pista de atletism care-l înconjoară. Am încercat absolut toate demersurile pentru a le renova, dar, din păcate, nu a fost cu putinţă să schimbăm ceva în acest sens. Al doilea regret este legat de zona financiară, unde mi-aş fi dorit înfiinţarea unui birou de marketing pentru atragerea de fonduri extrabugetare”, a conchis Dan Matei.

Schimbarea de conducere la LPS Bihorul vine după ce Dan Matei a picat examenul scris la concursul de directori din acest an, luând sub nota 7, în vreme ce Lucian Stance a obținut nota 8.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON