URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă reacția Ministerului Educației a fost jenantă, ministra vorbind despre „reziliență” fiindcă rezultatele au fost similare cu cele din 2018, societatea s-a arătat de o indiferență vecină cu autismul. Ligia Deca a spus, practic, că suntem la fel de proști ca acum un cincinal, dar sindicatele dăscălimii, asociațiile de părinți și consiliile elevilor nu s-au băgat în dezbateri.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
07 Iulie 2017, 13:35

Scenariu de temut: Pompierii bihoreni, intervenţie la un incendiu produs la un depozit de produse petroliere (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a desfăşurat, joi, un spectaculos exerciţiu tactic la un depozit de produse petroliere din Tileagd, cu scopul de a pregăti echipajele pentru intervenţiile la situaţiile de urgenţă ce ar putea surveni la astfel de obiective.

"Potrivit scenariului exerciţiului, în jurul orei 11.35, la obiectivul menţionat, aflat în raionul de intervenţie al Staţiei de Pompieri Aleşd, din cauza unui scurtcircuit produs la capul tractor al autocisternei de transport gaz petrolier lichefiat (GPL) şi a neatenţiei lucrătorilor pe timpul operaţiunilor de transvazare a gazului petrolier lichefiat din cisterna feroviară în autocisternă, s-a produs un incendiu", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de ISU.

Angajaţii au încercat stingerea focului cu ajutorul stingătoarelor cu pulbere, dar flăcările au scăpat de sub control, cuprinzând şi un rezervor de motorină, cu pericol de propagare la alte două rezervoare.

Acela a fost momentul în care angajaţii au sunat la 112, iar la locul indicat au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd cu două autospeciale de stingere şi cu o ambulanţă tip B2, şi două echipaje din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, respectiv cu autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN).

"Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare şi evacuare a eventualelor victime şi a bunurilor materiale din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului", se mai arată în informarea ISU.

Exerciţiul a vizat testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie la astfel de evenimente, verificarea viabilităţii sistemului informaţional  – decizional la nivelul structurilor angrenate în desfăşurarea exerciţiului şi a modului de realizare a fluxului informaţional, verificarea modului de organizare, desfăşurare şi coordonare unitară a acţiunilor de  salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor din zona afectată, în prezenţa fumului şi a gazelor toxice, precum şi a acţiunilor de localizare şi lichidare a incendiului, respectiv antrenarea personalului din conducerea obiectivului privind organizarea operaţiunilor de intervenţie, evacuare şi salvare, până la sosirea echipajelor profesioniste.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON