URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iulie 2017, 13:35

Scenariu de temut: Pompierii bihoreni, intervenţie la un incendiu produs la un depozit de produse petroliere (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a desfăşurat, joi, un spectaculos exerciţiu tactic la un depozit de produse petroliere din Tileagd, cu scopul de a pregăti echipajele pentru intervenţiile la situaţiile de urgenţă ce ar putea surveni la astfel de obiective.

"Potrivit scenariului exerciţiului, în jurul orei 11.35, la obiectivul menţionat, aflat în raionul de intervenţie al Staţiei de Pompieri Aleşd, din cauza unui scurtcircuit produs la capul tractor al autocisternei de transport gaz petrolier lichefiat (GPL) şi a neatenţiei lucrătorilor pe timpul operaţiunilor de transvazare a gazului petrolier lichefiat din cisterna feroviară în autocisternă, s-a produs un incendiu", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de ISU.

Angajaţii au încercat stingerea focului cu ajutorul stingătoarelor cu pulbere, dar flăcările au scăpat de sub control, cuprinzând şi un rezervor de motorină, cu pericol de propagare la alte două rezervoare.

Acela a fost momentul în care angajaţii au sunat la 112, iar la locul indicat au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd cu două autospeciale de stingere şi cu o ambulanţă tip B2, şi două echipaje din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, respectiv cu autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN).

"Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare şi evacuare a eventualelor victime şi a bunurilor materiale din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului", se mai arată în informarea ISU.

Exerciţiul a vizat testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie la astfel de evenimente, verificarea viabilităţii sistemului informaţional  – decizional la nivelul structurilor angrenate în desfăşurarea exerciţiului şi a modului de realizare a fluxului informaţional, verificarea modului de organizare, desfăşurare şi coordonare unitară a acţiunilor de  salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor din zona afectată, în prezenţa fumului şi a gazelor toxice, precum şi a acţiunilor de localizare şi lichidare a incendiului, respectiv antrenarea personalului din conducerea obiectivului privind organizarea operaţiunilor de intervenţie, evacuare şi salvare, până la sosirea echipajelor profesioniste.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON