URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2022, 12:18

Scăpat de arestul la domiciliu, un derbedeu din Oradea s-a distrat cu amicii umilind un copil de 15 ani şi luându-i la bătaie tatăl vitreg

Scăpat de arestul la domiciliu, un derbedeu din Oradea s-a distrat cu amicii umilind un copil de 15 ani şi luându-i la bătaie tatăl vitreg Levente Praja (foto stânga, sursa Facebook) este acuzat că, împreună cu mai mulţi prieteni, l-au bătut pe un orădean, care venise să apere un adolescent batjocorit de gaşca agresorului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 38 ani, abia eliberat din arest la domiciliu unde a fost plasat pentru şantaj, a ajuns din nou în anchetă, după ce, miercuri seară, ar fi umilit în faţa prietenilor un copil de 15 ani şi, împreună cu alţi 5 bătăuşi, i-a agresat tatăl vitreg, care a încercat să intervină.

Bătăuşi la No Exit

Incidentul, după cum a povestit BIHOREANULUI adolescentul, s-a produs în jurul orei 19, în localul orădean No Exit, de pe strada Transilvaniei.

„Eram cu prietena mea şi cu mai mulţi colegi în local şi acest bărbat s-a legat de prietena mea, a început să vorbească urât. L-am rugat să termine, atât. Apoi a început să mă înjure şi să mă ameninţe, că mă termină, că mă urcă pe masă, mă face capră, tot felul. Erau vreo 6 persoane, toţi cunoscuţi în zonă pentru tot felul de treburi. Eu am recunoscut 3, inclusiv pe cel care s-a legat de mine, îl cheamă Praja Levente. Ştiam că a intrat peste oameni în casă, că a fost arestat. Aşa că mi-am sunat mama”, a povestit joi seară băiatul.

Speriată, femeia şi-a trimis partenerul de viaţă, Radu Heghedus, după copil. Când a ajuns, bărbatul a încercat să le ceară socoteală bătăuşilor, dar n-a apucat nici să salute. A fost strâns de gât şi imobilizat, apoi lovit cu pumnii peste cap, corp şi peste picioare. Când a scăpat, omul a luat copilul şi au plecat la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde au reclamat agresiunea.

"Vom sta închişi în casă"

Mama adolescentului, Aurelia Tolksdorf, susţine că, după ce au revenit de la Poliţie, a început un alt coşmar. „Acel Praja ne-a ameninţat şi în cursul zilei de azi (joi - n.r.), ştiind că l-am reclamat. S-a plimbat cu prietenii, cu maşina, pe jos, tot prin faţa locului meu de muncă, mi-a spus că n-avem ce să-i facem, că el are la mână Poliţia, Parchetul, că noi nu vom mai putea ieşi în oraş dacă-i facem probleme. Nu e normal să nu-ţi poţi lăsa copilul în oraş, pe lângă casă, la un suc, pentru că astfel de oameni îi provoacă şi îi umilesc. Pentru că i-am reclamat, copilul nu mai vrea să meargă la şcoală. Se teme că se vor răzbuna agresorii. Ce fac? Vom sta închişi în casă”, se plânge femeia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, poliţiştii orădeni au început deja cercetările în caz, într-un dosar deschis pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare. "Deocamdată ancheta se desfăşoară in rem, dar există un cerc de suspecţi”, a declarat comisarul şef Fărcuţa.

Recuperatori de datorii... inventate

Cert e că, dacă verificările vor confirma reclamaţiile adolescentului şi pe ale tatălui său, Praja Levente ar putea ajunge înapoi după gratii.

El a fost arestat preventiv în septembrie anul trecut, într-un dosar în care este judecat alături de alte 6 persoane pentru şantaj, lovire, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Concret, împreună cu Losonczi Norbert Alexandru (32 ani), Sergiu Bogdan Turcuţ (36 ani), Raul George Lup (33 ani), Florin Răzvan Moza (29 ani), Samuil Ionuţ Gal (32 ani) şi Constantin Letan (28 ani), Praja Levente Vasile a şantajat un tânăr în vârstă de 28 ani, pretinzându-i returnarea unei datorii inventate.

Din datele comunicate atunci de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cercetările în caz au pornit după ce, în seara zilei de 17 iunie 2021, tânărul a fost acostat în parcarea complexului comercial ERA Park Oradea, unde a fost bătut şi ameninţat cu moartea de un grup de indivizi care i-au pretins o presupusă datorie de 15.000 euro.

Bărbatului i s-a dat termen de plată de o lună de a se achita de datorie, pentru fiecare zi de întârziere fiindu-i impusă o „dobândă” de 1000 euro. Şantajiştii au fost prinşi în flagrant, în Piaţa Unirii din Oradea, în timp ce primeau 5.000 de lei de la victima lor, o parte din suma de 15.000 de euro, pe care acesta ar fi fost constrâns să le-o remită.

În urma flagrantului, Praja, Losonczi şi Turcuţ au fost arestaţi preventiv în timp ce pentru Lup, Moza şi Gal s-a dispus măsura controlului judiciar pe 30 de zile, cu interdicţia de a părăsi Oradea ori a lua legătura cu coinculpaţii şi partea vătămată. 

Ancheta în caz a fost finalizată pe 19 octombrie anul trecut, când toţi cei şase bătăuşi au fost trimişi în judecată, instanţa dispunând atunci şi înlocuirea arestului preventiv, în cazul lui Praja, Losonczi şi Turcuţ, cu cea a arestului la domiciliu. Cei trei au fost lăsaţi sub control judiciar pe 1 aprilie, în acest an.

Procesul de şantaj se dezbate, în prezent, la Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PAPAGAL
Asta e un paduche nespalat , asta e vai de curul lui, muritor de foame si lipitoare care se viseaza interlop dar el este o gasca paduchioasa
Postat 09 Aprilie 2022, 19:58 de Mare_blue17
:)
Daca si asta e smecher, ne lasam drecu' de meserii. Asta e un pamflet, isi arata smecheria legandu-se de un copil. E tare si el cand e cu inca 5 prieteni. Tipic iepurasilor. Problema lui e ca mintea putina nu l-a ajutat si s-ar putea sa ajunga la zdup si chiar sa dea de niste smecheri, care-l vor face fetita pe acolo...asa e cand mintea e putina, dai cu capul.
Postat 08 Aprilie 2022, 23:08 de DanD
Legile sunt pentru fraieri
Smecherii in complicitate cu anchetatorii prin diverse metode scapa de belele doar fraierii au parte de aplicarea in tocmai al legilor!!!
Postat 08 Aprilie 2022, 21:42 de User anonimizat
Derbedeu
Cine l-a eliberat sa-i ia locul in arest......
Postat 08 Aprilie 2022, 14:32 de cosmin5z
Cetățenii au dreptul de a deține arme pentru propria siguranță și legitimă apărare, Constitutia Mexicului
Dreptul de a deține și a purta arme este un drept al oamenilor de a deține arme în vederea conservării vieții, libertății și proprietății.Un număr limitat de țări recunosc acest drept individual (Cehia, Elveția, Guatemala, Mexic, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii) și îl protejează prin constituție, o mare parte (inclusiv Romania!) acordând acest privilegiu doar unui anumit segment al populației. Au drept de a purta arma politicienii, militistii, jandarmii, magistratii, trepadusii din aparatul primariilor. consiliilor de tot felul, parlamentului. Interlopii au si ei arme, chit ca legal nu au voie. Cine e lasat in voia sortii? Populimea, care-i duce in carca pe toti!
Postat 08 Aprilie 2022, 13:43 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON