URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2020, 18:43

Scandal pe frumuseţe: O cântăreaţă fotomodel a ajuns consilier la Ministerul Sănătăţii, responsabil cu spitalele regionale (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă internă, după ce, în acest sfârșit de săptămână, în spaţiul public au apărut informaţii despre angajarea – fără concurs – a unei tinere de 24 de ani, cântăreaţă şi fotomodel - pe un post de consilier debutant la Direcţia Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister. Codruţa Filip susţine că a obţinut legal postul, că este calificată și potrivită pentru el, făcându-și publice inclusiv diplomele obținute până acum, şi acuză discriminare şi "misoginism", pe motiv că arată bine.

Angajare cu bucluc

Potrivit Newsweek.ro, tânăra a fost angajată în Ministerul Sănătăţii fără concurs şi doar în urma unui interviu la care a obţinut un punctaj de 89,33. "Codruţa Elena Filip a devenit cunoscută publicului larg în urma afişării relaţiei pe care o are cu Valentin Sanfira, cântăreţul de muzică populară şi prezentatorul unei emisiuni TV. Cei doi se vor căsători pe 10 octombrie 2020. Coperta legitimaţiei de serviciu a Codruţei Filip a fost fotografiată şi postată de viitorul soţ pe contul lui de Facebook", arată sursa citată.

Newsweek adaugă că ocuparea funcţiei de consilier debutant fără concurs a avut la bază un ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru (nr.905/26.05.2020), prin care s-a aprobat "metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României" ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Totuşi, Tătaru susţine că nu ştie de ea. După ce informaţiile au apărut în presă, ministrul Sănătăţii a anunţat demararea unei anchete interne la Resurse Umane pentru a verifica informaţiile apărute în spaţiul public, după cum anunţă Digi24.

"Am sesizat-o şi eu din presă, noi nu avem până în acest moment niciun contract de muncă semnat pe acest nume, niciun ordin de ministru. Am deschis, este deja o anchetă internă la Resurse Umane, să evaluăm cele sesizate de dumneavoastră. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are niciun ordin de ministru semnat. De aceea văzând acele imagini, am dispus o anchetă internă la Resurse Umane, să verifice acele legitimaţii, dacă sunt false sau nu", a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Discriminare şi misoginism

După aceste declaraţii, vineri, cântăreaţa a avut o reacţie vehementă, şi-a urcat diplomele pe Facebook şi a acuzat că scandalul are la bază motive de discriminarea de gen şi misoginismul.

"NU ESTE POSIBIL AŞA CEVA! Sunt mii de femei frumoase în ţara aceasta! Întrebarea mea este: toate sunt incompetente pentru că "arată bine?", a scris Codruţa Filip pe reţeaua de socializare, susţinând că are dreptul legal de a ocupa această funcţie, pentru care nu era nevoie de studii medicale.

"Am terminat studiile liceale cu BRIO (medii foarte mari), am diplomă de licenţă în DREPT, la o universitate de stat de prestigiu, cu studiile făcute la ZI, BUGET, la fel şi diploma de disertaţie la care am obţinut NOTA 10!!!! Toate acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a ocupa un astfel de post!", a scris aceasta, precizând, între altele, că a fost "evaluată şi selectată CONFORM PROCEDURILOR pentru acest post!".

"Am depus dosar, m-am prezentat la interviul de selecţie, unde m-am clasat pe prima poziţie şi am obţinut un punctaj bun! Şi pot da acest interviu din nou, la orice oră, oricând!", a mai arătat Codruţa Filip, recunoscând că în timpul ei liber este artistă și subliniind că acest fapt nu influenţează activitatea ei din cadrul ministerului.

"Mi se pare injust să discriminezi în aşa fel o persoană care este de altfel, mai mult decât CALIFICATĂ pentru funcţia pe care o are, doar pentru activităţile pe care le desfăşoară în TIMPUL LIBER!", a spus ea. "Misoginismul acesta a ajuns mult prea departe!!! Atât am avut de spus!  P.S. Dacă în loc să vă focusati pe problemele reale existente si faceţi can-can, NE MERITĂM SOARTA!", a scris Codruţa Filip, pe Facebook.

Băsescu o angajează

După izbucnirea scandalului, fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat şi el, anunţând, într-o emisiune tv, că, dacă ministrul Nelu Tătaru o dă afară din minister, o va angaja el la cabinetul său de europarlamentar.

"Eu o angajez pe femeia asta la cabinetul meu, deşi mai am trei femei", a anunţat Băsescu vineri seara. "Dacă ministrul Sănătăţii se dezice de acest copil, o angajez eu la cabinetul meu de europarlamentar. Mă revoltă. Doar pentru că este frumoasă, să o dai afară? Mă, fraţilor, dacă aţi ajuns să refuzaţi un absolvent de la "Alexandru Ioan Cuza", ce mai zicem de tâmpiţii din Parlament care au diplome pe la Chişinău şi alte facultăţi?! Spuneţi, bă fraţilor, bogdaproste că s-a angajat la stat! Sunt revoltat că un copil de 24 de ani este ejectat doar pentru că arată bine, aţi înţeles? Dacă Tătaru o dă afară, eu o angajez pe femeia asta la cabinetul meu, deşi mai am trei femei. O angajez ca debutant.", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Vezi mai jos unul dintre videoclipurile Codruței Filip!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Alegeri locale: cel mai mare tirg de job-uri la stat
[Sursa, autor: Libertatea, Costi Rogozanu.]Sunt bugetar,deci exist.Nu e dărab de bugetar sa nu scoata 1000€/luna net.Nu vorbim de primari,consilieri, care sar de 2-3000.Mergeti si ajutati-i sa-si faca o viata mai buna.Pentru ceilalti,job-uri de 1500lei la privat,pentru crestere economica si dezvoltare.Este vorba despre "Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse".Asteptam noul imprumut de la FMI pentru a sustine crema societatii romanesti,Noua aristocratie bugetara.
Postat 13 Septembrie 2020, 13:50 de excalibur
pe oarecare surse
Se pare ca futomodelul a ajuns sa fie aleasa de o ramasita numita pe functie de a lui Dan-Felix-Motanul Voiculescu fiind fiind trimisa si futomodelul o pupila de a lui Danut Vanzatorul de neamuri!
Postat 13 Septembrie 2020, 10:24 de scortosul
Șmecher e Băsescu !?! Ha, ha ...
Vrea să racoleze membre PNL și să le convertească la PMP, pe motive de dezamăgire mediatică !?! Apoi să ceară fuziunea prin absorbție sub sigla Partidului "măscăricilor" lui Petrov !?! Ha ...
Postat 12 Septembrie 2020, 20:31 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON