URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2017, 10:39

Scandal la admiterea pentru Academia de Poliţie: Barem greşit la proba de Istorie, Godină cere demisia conducerii

Scandal la admiterea pentru Academia de Poliţie: Barem greşit la proba de Istorie, Godină cere demisia conducerii foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal la examenul de admitere pentru Academia de Poliţie, după ce la proba de Istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită.

Potrivit Digi24.ro, greşeala a fost recunoscută de instituţia de învăţământ, care a comunicat, marţi seară, că se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.

Este vorba despre Grila 22 de la B3, proba scrisă la Istorie, care cerea candidaţilor:

"Marcaţi pe foaia de concurs litera corespunzătoare ordinii cronologice pe care o consideraţi corectă:

A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; (1985)

B. Nicolae Ceauşescu renunţă la clauza naţiunii celei mai favorizate; (1988)

C. Scrisoarea celor 6. (1989)

a) ABC;

b) BAC;

c) BCA;

d) CAB

Răspunsul corect era a), dar în barem, varianta corectă dată era b), arată Digi24.

Examenul de admitere a fost criticat intens de poliţistul Marian Godină, devenit celebru datorită poveştilor sale spumoase din trafic. Candidat pentru a cincea oară, acesta cere demisia conducerii instituţiei de învăţământ, susţinând şi că subiectele mai degrabă presupuneau ghicirea răspunsurilor corecte.

"Din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor. Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile "corecte", conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega.
Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns", a scris Marian Godină pe pagina de Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
mda...
"Anii din paranteză nu erau trecuți pe foaia de examen, ci sunt puși de redactorii XYZ pentru a putea identifica astfel răspunsul corect la subiect." Cam asta apare pe toate site-urile de stiri, bihoreanul face copy/paste selectiv, sa avem noi despre ce discuta..
Postat 10 August 2017, 12:14 de seth
...mda
...asta e grila de admitere de la scoala de ofiteri. Am crezut ca este caietul special de la clasa zero. Mai de ce ne induceti in eroare. Chiar asa de prosti ne credeti. Si ne mai miram de ce godina a picat de 5 ori una dupa alta. Mai acesta, ori esti prea destept ori prea......Mai incearca, poate a 6-a oara e cu noroc, daca nu ia-ti un costum de ofiter de la LAS FIERBINTI si imbracate cu el de craciun, la viflaem, poate tine. Si ne mai miram de ce a ajuns tara asta unde a ajuns, halal specialisti. Hai noroc
Postat 09 August 2017, 23:14 de FLORIN64
''Comisie''
...pentru verificarea tuturor grilelor din toate scolile, si o sa vedem ce profesionisti avem si suntem.
Postat 09 August 2017, 14:34 de Maricel
Alea sunt intrebari si variante?
Pai in paranteza erau anii, adica trebuie sa ai 2 neuroni ca sa faci corect. Nu stiu restul intrebarilor sau variantelor, dar asta era banala, cel putin.
Postat 09 August 2017, 14:10 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON