URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2020, 12:16

Scandal într-o şaormerie provocat de doi parlamentari PSD, care au refuzat să poarte măști

Scandal într-o şaormerie provocat de doi parlamentari PSD, care au refuzat să poarte măști (Sursa foto: G4media.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi parlamentari PSD au fost amendaţi marţi de autorităţile din Capitală după ce aceştia au refuzat să poarte măşti de protecţie într-un fast food şi au făcut scandal.

Întâmplarea a avut loc în sectorul 3 din Bucureşti, iar protagoniştii sunt deputaţii PSD Adrian Solomon, preşedinte al Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, şi Ioan Stativă, membru în aceeaşi comisie. Amândoi sunt din judeţul Vaslui.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, cei doi politicieni au refuzat să poarte masca de protecţie, atunci când au intrat în şaormerie, iar angajaţii localului au cerut sprijinul unei patrule de poliţie pentru că aceştia au început să vocifereze, notează Digi24.ro.

Aflaţi în faţa agenţilor de poliţie, parlamentarii au început să înjure. Tot ei le-au spus oamenilor legii că: “Nu vă meritaţi hainele statului!”, “Eu vă plătesc salariile!”, “Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie!”, ”Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” sau “Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală!”, scrie site-ul G4media.ro

"O patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină, întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie. Poliţiştii au depistat persoana în cauză, iar în urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar", se arată în comunicatul citat, mai transmite Digi24.

Cei doi deputaţi au fost amendaţi de poliţişti. Adrian Solomon a fost sancţionat cu 1.600 lei, în timp ce Ioan Stativă a primit o amendă de 1.000 lei.

Contactat de jurnaliștii site-ului Hotnews.ro, Solomon a susținut că amenda este un abuz al polițiștilor. "Nu am fost amendați aseară. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți”, a transmis politicianul printr-un șir de mesaje. Cât despre scandalul provocat, Solomon s-a rezumat doar prin a spune că „să demontreze în instanță”. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nesimțirea PSD nu are limite
Probabil s-au îmbătat ca porcii ( așa și arată, mai lipsea Sabău ) . Discriminare, indolență, abuz de putere, PSD adică. Înafara de a fura nu știu nimic să facă, te fură și se dau mari, că bineînțeles datorită lor Romania merge bine.
Postat 07 Iulie 2020, 21:57 de Sandu2100
...
Cele două fețe ale obrăzniciei, unii nu le poartă în guvern, alții la șaormerie, mizerabili.
Postat 07 Iulie 2020, 15:00 de oradeaveche
Asta da știre!
Mare scofală... nu au purtat mască! Și???? Am intrat într-un magazin și mi s-a spus să pun masca. aproape toți care erau acolo erau cu ea sub nas și sub barbă.Când am spus asta mi s-a replicat : măcar o au după urechi! Atunci care e scopul măștii??? Să fie vândută la fraieri!
Postat 07 Iulie 2020, 14:19 de unomoarecare
PSD adică, ce sa mai vorbim
Așa e in PSD, Doamne ajuta sa pice PSD
Postat 07 Iulie 2020, 12:47 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON